Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen basic en Member? Basic leden kunnen gebruik maken van de basisfuncties van de site, dus je kunt artikelen lezen, berichten versturen en ontvangen, foto’s uploaden en je profiel updaten. Maar als je optimaal van de site gebruik wilt maken, kun je het beste kiezen voor het volwaardige Membership.

De belangrijkste voordelen van het Membership zijn:
- Alle bezoekers van je profiel bekijken
- Geen banners op de site en in de app
- Incognito-functie en ‘wis mijn bezoek’
- Volledige gespreksgeschiedenis in het Message Center
- Expliciete foto’s bekijken
Daarnaast zijn er nog tal van andere voordelen zoals het blokkeren van gebruikers, uitgebreid zoeken, onbeperkt favorieten toevoegen het instellen van een privéprofiel en meer! Je bent al Member vanaf €5,- per maand!
Hoe maak ik een profiel aan? Klik op de frontpage aan de rechterzijde op het groene vlak met 'Nog geen lid? Registreer hier!' en volg de aanwijzingen op het scherm. Nadat je een gebruikersnaam, een e-mailadres en een wachtwoord hebt ingevoerd ga je door naar de volgende pagina. Vul hier meer informatie omtrent jouw woonplaats, jouw persoon en upload een foto waar je zelf op staat. Wist je dat profielen met een foto veel meer reacties krijgen dan profielen zonder foto's? Als je vervolgens verder gaat naar de volgende pagina, zal je een activatielink toegestuurd krijgen. Klik op deze link om je profiel te activeren en vul vervolgens via 'Mijn Gay.nl' je profiel verder in. Ook kun je hier meer foto's uploaden.

Let op dat een e-mail met activatielink van Gay.nl door sommige e-mailproviders wordt tegengehouden of in de map ongewenste post/SPAM wordt afgeleverd.
Ik ben mijn wachtwoord kwijt! O jee! Dat is natuurlijk niet zo handig. Maar niet getreurd! Als het goed is hebben we een actief e-mailadres van je en dan is alles zo gepiept.
Zorg dat je niet automatisch bent ingelogd en rechts onderin het inlogscherm op ‘Vergeten’. Je komt nu op een pagina waar je je gebruikersnaam kunt invoeren. Als je dat doet, krijg je een mailtje met een link waarmee je je wachtwoord kunt resetten. Hebben we niet je juiste e-mailadres of weet je je gebruikersnaam niet meer? Stuur ons dan via het formulier onderaan de pagina een e-mail en stuur zoveel mogelijk gegevens die je nog wel weet mee.
Let op: In sommige gevallen worden e-mails van Gay.nl tegengehouden door providers als Live.nl, Hotmail.com of Outlook.com. Ook andere providers kunnen de e-mails van Gay.nl tegenhouden. Zorg ervoor dat je de map ongewenste post of SPAM hebt gecheckt!
Hoe kan ik mijn profielnaam wijzigen? Ga na het inloggen met je muis naar '<jouw gebruikersnaam>', links bovenin de website en klik vervolgens op 'Instellingen'. Als je daarna op 'Account' klikt, zie je bovenin het venster jouw huidige profielnaam staan. Om deze te wijzigen, klik je op 'Wijzigen', deze button vind je achter jouw gebruikersnaam.
Als je volwaardig Member bent van de website, dan kun je hier gratis je profielnaam wijzigen. Als je geen member bent, kun je voor 1 credit je gebruikersnaam veranderen door op 'Activeer functionaliteit' te klikken. Als je geen credits (meer) hebt, dan kun je op 'Credits aanschaffen' klikken.
Kunnen de reclames die te zien zijn ook uit? Gay.nl en Gay.eu zijn in principe voor iedereen gratis te gebruiken als basic member. Wil je de volledige website gebruiken dan kun je Member worden. Je krijgt dan toegang tot de volledige functionaliteit van de site en kunt er zelf voor kiezen of je wel of geen reclame wilt zien. Je kunt reclame aan- of uitzetten bij je account-instellingen.
Hoe kan ik mezelf in de spotlight zetten? De plek van de Spotlight is een plek waarvan is gebleken dat mensen hier vaak naar kijken. Om je profiel onder de aandacht te brengen, kun je hiervan gebruik maken. Als je een credit inzet krijg je 1 van de 25 plekken in de Spotlight en wordt jouw foto in de Spotlight zichtbaar voor iedereen die de website bezoekt.
Als je credits op zijn, kun je altijd extra credits bijkopen! Let op: je kunt alleen in de Spotlight als je hoofdfoto is gemodereerd en goedgekeurd. Alleen duidelijke foto’s waar je met je gezicht op staat, worden goedgekeurd voor de Spotlight. Om in de Spotlight te komen klik je op 'Ik wil in de Spotlight' of 'Activeer premium functies' onder de Spotlight. Je ziet hier staan hoeveel credits je hebt, klik op 'In de Spotlight' om je credit in te zetten en in de Spotlight getoond te worden.
Wat zijn de voorwaarden voor de spotlight? Om de spotlight netjes en leuk voor iedereen te houden, hebben we een aantal spelregels opgesteld. Zorg ervoor dat wanneer je in de spotlight wilt staan je een leuke foto van jouw eigen gezicht hebt geüpload. Een profiel met een leuke foto zorgt er natuurlijk voor dat je veel vaker wordt aangesproken door andere Gay.nl'ers! Het plaatsen van een foto met expliciete (erotische) beelden is niet toegestaan, net als het plaatsen van een foto van anderen. Ook foto's met bijvoorbeeld dieren en kinderen worden uit de spotlight verwijderd. Het is in de spotlight, net zoals op je profiel, niet toegestaan om reclame te maken voor goederen en/of diensten, ook niet wanneer het een non-profit doel betreft.

De spotlight wordt actief door ons gemodereerd. In sommige gevallen kan het zijn dat we je spotlight verwijderen omdat je bijvoorbeeld een erotische foto in de spotlight hebt geplaatst. In zo'n geval kunnen we je de plaats in de spotlight niet vergoeden.
Hoe lang moet ik Member worden en wat zijn de betaalopties? Bij het aanmaken van een profiel op Gay.nl ben je de eerste 5 dagen standaard Member. Zo kun je rustig eens kennismaken met de voordelen van het Membership! Na 5 dagen wordt je Membership teruggezet naar een basic account. Daarna kun je uiteraard Member worden op de website, je kunt dan kiezen uit drie periodes: jaar, kwartaal en maand.
Je bent Member voor de periode die je kiest, na afloop kun je het in alle gevallen per maand opzeggen. Je kunt betalen met iDeal, automatische incasso en creditcard. Alle Memberships zijn doorlopend en worden dus automatisch verlengd tot je ons laat weten dat je dit niet meer wilt (dat kun je doen via het e-mailformulier onder aan deze pagina, dit vind je bij 'Mijn vraag staat hier niet tussen'). Doe dit minimaal 14 dagen voordat de periode van je Membership eindigt.
Je kunt ook Member worden via credits, zie hiervoor 'Hoe werkt het Membership met credits' in deze FAQ.
Hoe werkt het Membership via Credits? Je kunt voor 48 uur een volledig Membership afsluiten door onder de Spotlight op 'Activeer premium functies' te klikken en vervolgens op 'Membership van 48 uur' te klikken. Als je het benodigde aantal Credits op je account hebt staan, word je direct volledig Member.
Wanneer je nog niet het benodigde aantal Credits hebt, kun je bellen naar het telefoonnummer dat onder de lijst met premium functies staat. Je krijgt dan een code door die je in kunt voeren, zodat je een Credit op je account bij kunt schrijven.
Het 48-uurs membership is een eenmalig membership. Het loopt dus niet automatisch door en je zit dus nergens aan vast. Ideaal om eens uit te proberen hoe het is om Member te zijn.
Hoe wijzig ik mijn wachtwoord? Ga na het inloggen met je muis naar '<jouw gebruikersnaam>'en klik vervolgens in het menu op 'Instellingen'. Klik vervolgens op 'Account', hier vind je de belangrijkste account-instellingen, waaronder je (afgeschermde) wachtwoord. Volg de aanwijzingen op de pagina om je wachtwoord te wijzigen en vergeet het nieuwe wachtwoord niet op te slaan.
Hoe werkt het modereren van foto’s? Iedere foto die je uploadt, moet door ons team van moderators worden beoordeeld. Er wordt onder andere gekeken of je foto seksueel (expliciet) beeld bevat en of je foto geschikt is voor de Spotlight. Je kunt zelf helpen het moderatieproces te versnellen door duidelijke foto’s met je gezicht erop te uploaden. Hoe werkt de incognito-functie? Members kunnen de website anoniem gebruiken door de incognito-functie in te schakelen. Op ieder profiel dat je bezoekt kun je incognito aan- of uitzetten. Als je het aan zet, kunnen andere gebruikers niet zien dat je online bent en verschijn je ook niet in hun lijst met laatste bezoekers! Wil je alleen op een bepaald profiel je bezoek verbergen, dan kun je als vanouds gebruik maken van de ‘Wis mijn bezoek’-functie. Let op: de incognito en ‘wis mijn bezoek’-functies zijn alleen te gebruiken door Members! Help, ik kan niet inloggen! Heb je problemen met inloggen? De makkelijkste en snelste manier om in te loggen is met Google Chrome, hier werkt de site het best op.
Gebruik je Internet Explorer? Let op dat je de compatibiliteitsmodus hebt uitstaan, anders lukt het inloggen niet (dit is het gebroken symbooltje naast je adresbalk).

Als je het wachtwoord bent vergeten, kun je het wachtwoord opvragen door op 'Vergeten' te klikken, er zal dan een resetlink gestuurd worden om je wachtwoord te resetten. Ontvang je de e-mail niet? Kijk dan eens in de map ongewenste post/SPAM van je e-mailprovider. Veel e-mails van Gay.nl komen hier terecht. Soms kan het voorkomen dat een e-mail van Gay.nl door een provider helemaal wordt tegengehouden.
Kan ik ook gebruikers blokkeren? Dat kan! Klik op het blokkeer-symbool op het profiel van de gebruiker die je wilt blokkeren. Dit symbool vind je naast de grote profielfoto op het profiel. Hij of zij kan je dan geen berichten meer versturen.

Let op: deze functie is alleen voor Members!
Is er ook een app beschikbaar? Die is er zeker! Zowel voor iOS als Android is een app te downloaden. Zoek in de App Store of in de Google Play-store op Gay.nl om de gratis app te downloaden.
Kan ik instellen dat mijn profiel alleen te zien is voor vrienden? Dat kan zeker! Als je Member bent, kun jouw profiel een privéprofiel maken. Alleen andere ingelogde gebruikers kunnen je profiel dan zien. En als je helemaal zelf wil kunnen bepalen wie je profiel mag zien, kun je er ook voor kiezen om alleen je vrienden toestemming te geven tot je profiel. Je kunt dit wijzigen bij je account-instellingen.
Hoe werkt de betrouwbaarheidsbeoordeling op profielen Ieder profiel op Gay.nl heeft een betrouwbaarheidsbeoordeling. Deze beoordeling wordt automatisch gegenereerd via een algoritme dat rekening houdt met het aantal vrienden dat iemand heeft, hoe vaak deze vrienden actief zijn en hoeveel mensen aan hebben gegeven de persoon op het profiel in het echt te hebben ontmoet.
Met deze gegevens kunnen de volgende beoordelingen gegenereerd worden.
C: Geen of weinig mensen op Gay.nl kennen deze persoon in het echt.
B: Weinig mensen op Gay.nl kennen deze persoon in het echt, ondanks dat deze persoon al wel vrienden op Gay.nl heeft.
A: Een klein aantal mensen heeft aangegeven deze persoon in het echt te kennen.
AA: Een aanzienlijk aantal mensen heeft aangegeven deze persoon in het echt te kennen.
AA+: Een substantieel aantal mensen heeft aangegeven deze persoon in het echt te kennen.
AAA: De profieleigenaar is geverifieerd door Gay.nl of vrijwel alle mensen in de vriendenlijst van deze persoon hebben aangegeven deze persoon in het echt te hebben ontmoet.
Members worden standaard 1 niveau hoger ingeschaald dan basic-gebruikers.
Wat kan ik met het Message Center? Ga na het inloggen met je muis over '<jouw gebruikersnaam>' en klik vervolgens op 'Message Center'. Hier vind je al jouw berichten en gesprekken van de afgelopen zes maanden (als je Member bent) en de afgelopen 10 gesprekken als je basic lid bent van de site. Je kunt in het Message Center je gespreksgeschiedenis lezen en realtime chatten met andere gebruikers. Je favoriete berichten kun je opslaan en mededelingen van ons worden in een aparte map opgeslagen. Handig!
Hoe verwijder/beheer ik mijn vrienden en favorieten? Ga na het inloggen met je muis over '<jouw gebruikersnaam>' (links bovenin) en klik op 'Instellingen' om naar je instellingen te gaan. Als je vervolgens op het trefwoord 'vrienden' klikt, zie je een overzicht van al je vrienden. Hier kun je vrienden eenvoudig verwijderen door op het prullenbakje te klikken.
Wil je het profiel van een vriend nog snel even bekijken? Klik dan op zijn foto of de gebruikersnaam.

Je favorieten kun je onderaan de lijst van al je vrienden inzien en/of verwijderen.
Hoe kan ik een attachment meesturen? Als je een bericht verstuurt aan een andere gebruiker, kun je klikken op het ‘attachment’-symbool rechts in het berichtenvenster (de fotocamera). Kies vervolgens een foto uit je privéfotoalbum of upload een nieuwe foto door op 'Upload een nieuwe foto' te klikken.

Als je een nieuwe foto uploadt, komt deze ook in je privéfotoalbum te staan. Je kunt privéfoto’s toevoegen en verwijderen vanuit het fotobeheer dat te vinden is bij je persoonlijke instellingen.
Ik ben een profiel tegengekomen dat niet aan de voorwaarden voldoet. Hoe kan ik dit rapporteren? Ga naar het profiel dat volgens jou niet aan de voorwaarden voldoet en naast de hoofdfoto op het uitroepteken (! Rapporteer). Vergeet niet te vermelden waarom het profiel volgens jou niet aan de voorwaarden voldoet, dan kunnen de moderators zo snel mogelijk actie ondernemen.

Mocht een gebruiker strafbare feiten plegen, dan willen we je verzoeken om het helpdeskformulier onder aan deze pagina te gebruiken.
Hoe stel ik in dat ik alleen mannen of alleen vrouwen wil zien? Dit gebeurt volledig automatisch. Als je bijvoorbeeld instelt dat je een vrouw bent die lesbisch is, zul je alleen vrouwen te zien krijgen in de spotlight en bij nieuwe profielen in jouw buurt. Als je instelt dat je biseksueel bent, krijg je zowel mannen als vrouwen te zien. Gebruikers die als geslacht 'anders' instellen, zullen bij iedereen getoond worden.
Hoe kan ik mijn profielinstellingen wijzigen? Als je na het inloggen met je muis over '<jouw gebruikersnaam>' gaat, ontvouwt zich een menu naar onder. Klik vervolgens op 'Instellingen'. Je kunt hier je profiel beheren, je account-instellingen wijzigen, foto’s uploaden en je vrienden en favorieten verwijderen. Vergeet niet om je wijzigingen op te slaan!
Ik krijg een foutmelding in de Android-app Krijg je bij het inloggen via de Android-app de melding dat je naar de website moet voor meer info? Dan kan dat twee dingen betekenen:
- De combinatie username/wachtwoord is niet correct. Probeer in te loggen met alleen de eerste 10 karakters van je wachtwoord en let op dat het wachtwoord hoofdlettergevoelig is. Verander eventueel via de site je wachtwoord.
- Je hebt nog een openstaande betaling. Via de site kun je de betaling voldoen.
Wat is het dashboard? Als je inlogt op je profiel, kom je automatisch op je dashboard uit. Hier lees je het laatste nieuws, zie je de nieuwste gebruikers en heb je een overzicht van wat je vrienden allemaal uitspoken op de website. Als je nog geen Member bent, zie je hier ook altijd de Member-acties die op dit moment actief zijn. Je kunt altijd terugkeren naar je dashboard door linksbovenin op het Gay.nl logo te klikken.
Hoe kan ik expliciete foto’s van anderen bekijken? Als je Member bent op de site, dan kun je alle publieke foto’s van andere gebruikers bekijken. Dus ook de expliciete foto’s! Je kunt het tonen van expliciete foto’s aan- en uitzetten bij je account-instellingen. Let op: privéfoto’s worden alleen getoond als deze door de andere gebruiker naar je zijn gestuurd.
Als je geen Member bent, is het ook mogelijk om expliciete foto's te zien. Klik onder de Spotlight op 'Activeer premium functies' en klik vervolgens op 'Bekijk 24 uur expliciete content'. Wanneer je het benodigde aantal Credits hebt, zul je direct voor de aankomende 24 uur expliciete content kunnen zien. Als je niet genoeg Credits hebt, kun je deze verkrijgen door het telefoonnummer onder de lijst met premium functies te bellen. Je ontvangt dan een code die je in het controleveld in kunt voeren. Als je op 'Check' klikt en de code klopt, dan wordt er een Credit op je account bijgeschreven.

Vanwege regelgeving van Apple en Google kunnen we helaas geen expliciete foto's in onze apps tonen.
Ik wil de nieuwsbrief niet meer ontvangen. Dat is jammer, want we proberen je een zo interessant mogelijke nieuwsbrief te sturen. Ongeveer 1-2 keer per maand sturen we een nieuwsbrief met daarin het belangrijkste nieuws van dat moment en vaak winacties, primeurs en de nieuwste profielen uit jouw omgeving. Wil je de nieuwsbrief toch niet meer ontvangen, dan kun je dat in je persoonlijke menu instellen. Klik na het inloggen op '<jouw gebruikersnaam>' (links bovenin), vervolgens op 'instellingen' en vervolgens op Account om de nieuwsbrief aan of uit te zetten.
Ik wil graag schrijven voor de redactie. Kan dat? De redactie is altijd op zoek naar nieuw schrijftalent. Ben jij een alerte redacteur of een scherpe columnist? Stuur minstens twee voorbeeld-artikelen naar redactie@gay.nl dan krijg je zo snel mogelijk van de redactie te horen of er plek voor je is!
Hoe kan ik andere profielen vinden? Andere gebruikers kom je overal op de website tegen. Op je dashboard, onder artikelen, in de spotlight, noem maar op! Wil je op zoek naar gebruikers met bepaalde kenmerken, of weet je maar een deel van de profielnaam? Klik dan op ‘Profielen’, bovenin de navigatiebalk (als je trouwens de muis alleen over 'profielen' heen beweegt zonder te klikken, kun je al kiezen voor een aantal presets). Door te klikken kom je op de uitgebreide zoekpagina. Let op: niet alle opties zijn te gebruiken door basic leden. Word Member om op alle kenmerken te kunnen zoeken.
Hoe kan ik foto’s uploaden en beheren? Ga na het inloggen met je muis naar '<jouw gebruikersnaam>' (links bovenin). Er zal zich een menu naar onderen ontvouwen waarbij je kunt klikken op 'Instellingen'. Je zit nu in het beheer van jouw account waar je persoonlijke instellingen kunt wijzigen. Om de foto's te wijzigen, klik je aan de linkerkant in het beheer op 'Foto's'. Je bevindt je nu in je persoonlijke fotobeheer waar je foto’s kunt uploaden, verwijderen en een nieuwe hoofdfoto kunt instellen.

Om een nieuwe foto te uploaden, klik je op de button met de tekst 'Selecteer een foto'. Zoek nu op je PC de locatie van de foto die jij wilt plaatsen op, selecteer hem en klik op 'Open'. Vervolgens kun je specificeren om wat voor soort foto het gaat; een foto met veel naakt erop is 'Expliciet', een foto die in je attachments dient te worden opgeslagen markeer je als 'Prive'. Voor alle overige foto's hoef je niets aan te vinken. Als je op 'Upload' klikt, zal de foto geüpload worden. Let erop dat het soms enige tijd kan duren voordat je foto zichtbaar is op de website en in je beheer.

Ook je attachments staan op deze pagina. Attachments zijn foto’s die je kunt meesturen met een bericht. Deze foto's zijn nooit voor anderen zichtbaar, alleen voor mensen aan wie jij deze foto toestuurt. Het toevoegen van een attachment kan zowel via de website als via de app.
Om een foto als hoofdfoto in te stellen, klik je links onderin de foto op het poppetje. Vervolgens kun je zelf een uitsnede maken van de perfecte weergave van jouw foto op je profiel. Om een foto als privéfoto op te slaan, klik je op het slotje. Een blauw rondje om het slotje heen, betekend dat alleen jij deze foto kunt zien. Om een foto te verwijderen, zie je in de rechtsonder op elke foto een prullenbakje. Klik op deze prullenbak om je foto te verwijderen.
Hoe verwijder ik mijn profiel? Weet je het héél zeker? Er zijn vast tienduizenden potentiële vrienden of vriendinnen die je nog helemaal niet gesproken hebt! Gebruik onze zoekfunctie om meer leuke gebruikers in je omgeving te vinden!

Mocht je tóch je profiel willen verwijderen, klik dan links boven in het scherm op jouw gebruikersnaam en vervolgens op 'Instellingen'. Klik vervolgens op 'Account' en scroll iets naar beneden. In het midden van deze pagina zie je 'Profiel verwijderen' staan. Het is voor ons erg belangrijk om te weten waarom jij je profiel wilt verwijderen. Vul daarom hier eerst de reden in en vervolgens je wachtwoord. Klik daarna op de button 'Profiel verwijderen' om de actie te bevestigen. Nadat je profiel is verwijderd word je automatisch uitgelogd en keer je terug naar de homepage. We hopen je snel weer te mogen begroeten als nieuw lid!
Mijn vraag staat hier niet tussen
1003 Online gebruikers
Vul een correcte gebruikersnaam en wachtwoord in.
Login Vergeten
Nog geen lid? Meld je gratis aan en ontmoet direct duizenden andere gebruikers.
Volg Gay.nl op
Facebook / Twitter
deze functie is alleen voor Members
Word nu Member! Ok