27 Online gebruikers
Vul een correcte gebruikersnaam en wachtwoord in.
Login Vergeten
Spoeddebat in Amsterdam over geweld tegen LHBT's

Spoeddebat in Amsterdam over geweld tegen LHBT's

Als het aan de gemeenteraad van Amsterdam ligt, wordt melding maken van discriminatie of geweld tegen homoseksuelen een stuk makkelijker, zo schrijft Het Parool. Uit onderzoek moet blijken hoe slachtoffers een incident het best kunnen doorgeven, bijvoorbeeld via een app.

D66 vroeg in een motie, die unaniem is aangenomen, om een dergelijk onderzoek. De VVD heeft voor morgen een spoeddebat aangevraagd over geweld tegen LHBT's.

'Kankerflikker'
Op nieuwjaarsdag werd een 22-jarige man in Amsterdam-West mishandeld door vier mannen. Hij brak daarbij twee voortanden. De mannen zouden het slachtoffer hebben uitgescholden voor 'kankerflikker' en 'homo', voordat ze hem zonder enige aanleiding een klap verkochten. Een week later werd de 24-jarige Xeverio Valies in elkaar geslagen op de Amsterdamse Wibautstraat, nadat hij was uitgescholden voor 'boeler' (straattaal voor 'flikker). In beide gevallen wil de politie niet direct spreken van anti-homogeweld.
 
De VVD wil in gesprek met het stadsbestuur om helder te krijgen wanneer de politie een incident als homogerelateerd beschouwd. Het onderzoek naar een toegankelijk meldpunt zal de gemeente samen doen met diverse organisaties, zoals Roze in Blauw van de politie Amsterdam, COC Amsterdam, Discriminatie Regio Amsterdam en AmsterdamPinkPanel. Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht werken al samen aan de doorontwikkeling van een app om discriminatie in het algemeen te melden.

Bronnen: Het Parool, AT5 en Twitter / Coverbeeld: Xeverio Valies, die in elkaar geslagen werd in Amsterdam-Oost

  Whatsapp
10 januari 2018, 17:17
27 Online gebruikers
Vul een correcte gebruikersnaam en wachtwoord in.
Login Vergeten
Nog geen lid? Meld je gratis aan en ontmoet direct duizenden andere gebruikers.
Volg Gay.nl op
Facebook / Twitter

deze functie is alleen voor Members
Go Premium Ok