36 Online gebruikers
Vul een correcte gebruikersnaam en wachtwoord in.
Login Vergeten
Schandalig: Bermuda draait openstelling van huwelijk binnen halfjaar terug

Schandalig: Bermuda draait openstelling van huwelijk binnen halfjaar terug

'Dit is in geen enkel land ter wereld ooit voorgekomen'

Eerder dit jaar werd het huwelijk in het Britse overzees gebied Bermuda officieel opengesteld voor koppels van hetzelfde geslacht. Vandaag, slechts een halfjaar verder, besloot het Huis van Afgevaardigden dat die beslissing zal worden teruggedraaid.

Op 5 mei dit jaar besloot Bermuda om het huwelijk open te stellen voor homokoppels, nadat het mannenstel Winston Goldwin en Greg DeRoche besloot om een rechtszaak aan te spannen, omdat een ambtenaar weigerde om hen in de echt te verbinden.

Vandaag werd in het Huis van Afgevaardigden een wetsvoorstel tot het terugdraaien van deze beslissing aangenomen met 24 stemmen voor en 10 stemmen tegen.

Wetsvoorstel
Afgelopen november diende Walton Brown, minister van Binnenlandse Zaken, zijn wetsvoorstel in. ‘De gesloten huwelijken blijven geldig, maar nieuwe stellen kunnen enkel nog een geregistreerd partnerschap aangaan’, zei hij destijds over het voorstel.

Referendum
Op 23 juni stemde bijna 69 procent van de bevolking van het gebied tegen een openstelling in een referendum. Aangezien slechts een kleine 47 procent van de stemgerechtigden hun stem uitbracht, werd die uitslag echter ongeldig verklaard.

Dwaas
Een van de advocaten die zich inzette voor de openstelling van het huwelijk reageert ontzet. ‘We moeten goed stilstaan bij het feit dat dit in geen enkel land ter wereld ooit is voorgekomen. Bermuda zal dwaas en onderdrukkend overkomen, in een tijd waarin we ons dat slecht kunnen veroorloven.’

In welke landen kun je als homo trouwen?
Op 1 april 2001 schreef Nederland geschiedenis. Na een jarenlange strijd werd ons land het eerste waar koppels van hetzelfde geslacht met elkaar in het huwelijksbootje kunnen stappen. 16 jaar later hebben vele landen dit voorbeeld gevolgd. Wij maakten een compleet overzicht van de plekken waar je anno 2017 als homo kunt trouwen.

Bronnen: PinkNews, Gay Times / Coverbeeld: Rainbow Alliance of Bermuda

 

  Whatsapp
11 december 2017, 17:11
36 Online gebruikers
Vul een correcte gebruikersnaam en wachtwoord in.
Login Vergeten
Nog geen lid? Meld je gratis aan en ontmoet direct duizenden andere gebruikers.
Volg Gay.nl op
Facebook / Twitter

deze functie is alleen voor Members
Go Premium Ok