270 Online gebruikers
Vul een correcte gebruikersnaam en wachtwoord in.
Login Vergeten
Nederlander opgepakt in Indonesische gaysauna

Nederlander opgepakt in Indonesische gaysauna

58 mannen aangehouden 'wegens overtreding van lokale zedenwetten'

De Indonesische politie heeft in de Indonesische hoofdstad Jakarta 58 mannen opgepakt die aanwezig waren in een 'gaysauna'. Onder de arrestanten bevond zich ook een Nederlandse man.

De heren werden niet in de conservatieve regio Atjeh, maar in de Indonesische hoofdstad Jakarta opgepakt. Volgens een politiewoordvoerder zijn de mannen aangehouden in een gebouw dat dient als sauna en fitnessruimte. De 58 mannen zijn opgepakt wegens overtreding van de lokale zedenwetten. 

Onder de gearresteerden zijn vier mannen afkomstig uit China, één uit Thailand en een man uit Nederland. Het hoofd van de politie heeft verzekerd dat geen van de buitenlandse mannen aangeklaagd worden. Wat er met de Indonesische arrestanten gebeurt, is vooralsnog niet bekend. 

Mensenrechten
In mei werd een homostel veroordeeld tot 85 stokslagen en werden er 141 mannen opgepakt in een gaysauna. Het Europees Parlement nam destijds een resolutie aan die de mensenrechtensituatie in Indonesië veroordeelt. 

Sharia wetgeving
Homoseksualiteit is in Indonesië verboden in de provincies Atjeh en Zuid-Sumatra. Daar is de sharia-wetgeving van kracht. In de rest van Indonesië is homoseksualiteit niet officieel strafbaar. Wel stelt de Indonesische regering dat homo's een 'abnormale seksuele afwijking' hebben. 

Geen homo's op tv
De situatie voor LHBT's wordt steeds slechter in het Aziatische land. Vorige maand werd bekend dat een nieuwe wet ervoor moet zorgen dat homo's niet meer op tv te zien zijn in Indonesië. Alle series en films waarin homoseksuele karakters voorkomen, worden gecensureerd, omdat die 'niet passen in de cultuur van Indonesië'.

Bron: Gaystarnews 

 

  Whatsapp
09 oktober 2017, 15:22
270 Online gebruikers
Vul een correcte gebruikersnaam en wachtwoord in.
Login Vergeten
Nog geen lid? Meld je gratis aan en ontmoet direct duizenden andere gebruikers.
Volg Gay.nl op
Facebook / Twitter

deze functie is alleen voor Members
Go Premium Ok