136 Online gebruikers
Vul een correcte gebruikersnaam en wachtwoord in.
Login Vergeten
Niet wit en hetero? Dan wordt het nieuwe South Park-spel knap lastig

Niet wit en hetero? Dan wordt het nieuwe South Park-spel knap lastig

'Deze keuzes hebben geen invloed op je vechtskills, puur op elk ander aspect van je leven'

Cartoonserie South Park, die in de laatste plaats bekendstaat om zijn subtiele aanpak, komt met een verrassend doordacht sociaal commentaar in hun nieuwe videogame. In ‘South Park: The Fractured But Whole’ bepaal jij de genderidentiteit van je karakter. Kies je voor een karakter dat niet wit en hetero is, dan kun je rekenen op extra klappen en minder inkomsten.

Het spel, dat volgende maand verschijnt, werd vorige week gepresenteerd aan de pers. Journalisten viel tijdens het uitproberen op dat de speler extra transfobische aanvallen te verduren krijgt wanneer je ervoor kiest te spelen als transvrouw, transman of non-binair karakter (iemand die zich als man noch vrouw identificeert).

Ook kunnen spelers aan het begin van het spel de moeilijkheidsgraad aanpassen. Wanneer ze de slider naar ‘makkelijk’ schuiven, krijgt hun karakter een wittere huidskleur, wanneer ze ‘m naar moeilijk schuiven wordt de huidskleur steeds donkerder.

'Deze keuzes hebben geen invloed op je vechtskills, puur op alle andere aspecten van je leven'

Zelfs als je er als speler voor kiest om als vrouwelijk cisgender karakter te spelen, komt daar al commentaar op in het spel. Wil je het spel op z’n makkelijkst doorlopen, dan zul je ervoor moeten kiezen om als witte, hetero, cisgender man te spelen.

De keuzes die je maakt voor het uiterlijk en de identiteit van je karakter hebben ook invloed op andere zaken. Zo verdien je door bepaalde uiterlijke kenmerken meer of minder geld voor het voltooien van taken. ‘Maak je geen zorgen, dit heeft geen invloed op je vechtskills, slechts op elk ander aspect van je leven’, aldus een van de karakters in het spel wanneer je de keuzes maakt.

Al met al een verrassend sociaal commentaar van de makers, die hiermee duidelijk (en soms pijnlijk) blootleggen tegen welke problemen je aanloopt wanneer je niet helemaal past binnen de norm.

Bron: Pink News

  Whatsapp
11 september 2017, 15:11
136 Online gebruikers
Vul een correcte gebruikersnaam en wachtwoord in.
Login Vergeten
Nog geen lid? Meld je gratis aan en ontmoet direct duizenden andere gebruikers.
Volg Gay.nl op
Facebook / Twitter

deze functie is alleen voor Members
Go Premium Ok