65 Online gebruikers
Vul een correcte gebruikersnaam en wachtwoord in.
Login Vergeten
Deze drie films met trans personages moet je zeker zien

Deze drie films met trans personages moet je zeker zien

'Transgenders moeten af van het patiëntenimago in films'

'Una Mujer Fantastica', een prachtige film met een transgender hoofdpersoon, gooide deze week hoge ogen bij recensenten. Dat er nog veel meer krachtige films met transpersonages zijn, demonstreert het TranScreen Amsterdam Transgender Film Festival, dat volgende week voor de vierde keer plaatsvindt. Wij selecteren drie films die je daar zeker moet gaan bekijken!

My Nature
TranScreen opent dit jaar met de fictieve documentaire My Nature, over de ontdekkingsreis die Simon maakt na zijn transitie. Simon besluit door Italië te trekken om zichzelf beter te leren kennen en zijn verleden onder ogen te komen. Regisseur Massimiliana is aanwezig om na de film vragen te beantwoorden. 

My Nature draait op 14 september om 19.30 uur

Major
Major vertelt het verhaal van de zwarte Amerikaanse transactiviste Miss Major. De film laat zien hoe het leven voor een zwarte transvrouw in Amerika is. Na de film volgt een discussiepanel, waarin kritisch wordt gekeken naar intersectionaliteit in de Nederlandse transgemeenschap en de manieren waarop de verhalen van minderheden uit de geschiedenis worden geschreven. 

Major draait op 16 september om 13.00 uur

Jordy in Transitland
Filmmaker Willem Timmers maakte vorig jaar Jordy in Transitland, een film over een transvrouw aan het begin van haar medische transitie. 'Er moeten andere films over transgenders komen. Het moet niet meer het hoofdonderwerp zijn. Vaak is de boodschap "het zijn ook mensen”; ik wil af van dat patiëntenimago. Het gaat over emoties die we allemaal herkennen', vertelde de filmmaker ons destijds

Jordy in Transitland draait op 16 september om 15.15 uur

Goed om te weten: als je een kaartje koopt voor het festival, wordt er automatisch geld gedoneerd voor een extra kaartje. Die vrijkaartjes worden aan nieuwe Nederlanders gegeven die zelf niet de financiële middelen hebben om het festival te bezoeken. 

Bekijk hier het complete overzicht van het Transcreen Filmfestival.

  Whatsapp
10 september 2017, 16:00
65 Online gebruikers
Vul een correcte gebruikersnaam en wachtwoord in.
Login Vergeten
Nog geen lid? Meld je gratis aan en ontmoet direct duizenden andere gebruikers.
Volg Gay.nl op
Facebook / Twitter

deze functie is alleen voor Members
Go Premium Ok