32 Online gebruikers
Vul een correcte gebruikersnaam en wachtwoord in.
Login Vergeten
Utrechtse LHBT-activist Annie Brouwer-Korf overleden (70)

Utrechtse LHBT-activist Annie Brouwer-Korf overleden (70)

In 2007 werd er een LHBT-emancipatieprijs naar haar vernoemd

Oud-burgemeester van Utrecht Annie Brouwer-Korf is gisteravond overleden. Annie heeft veel betekent voor de Utrechtse LHBT-gemeenschap. Op initiatief van het MidZomerGracht festival werd er in 2007 zelfs een LHBT-emancipatieprijs naar haar vernoemd.

Annie Brouwer-Korf was van 1999 tot 2008 burgemeester van Utrecht. In 2005 werd ze benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau en ontving ze een Gouden Stadsmedaille van Utrecht. In 2007 werd op initiatief van stichting MidZomerGracht de Annie Brouwer-Korf prijs in het leven geroepen voor activiteiten of projecten die een positieve bijdragen leveren aan de integratie, emancipatie en/of acceptatie van de LHBTI-gemeenschap binnen de gemeente Utrecht. 

Grote betekenis voor de LHBT-gemeenschap
Stichting PANN ontving de prijs in 2011. 'Annie heeft ontzettend veel werk verzet voor de Utrechtse LHBT-gemeenschap', vertelt Simon Timmerman. Hij was destijds betrokken bij Stichting PANN en weet het nog al te goed. 'Annie was er zelf toen niet bij, maar ik heb haar wel verschillende keren gesproken. Ze was ontzettend geïnteresseerd in wat we destijds met de stichting deden en was een heel fijn mens.' 

De Annie Brouwer-Korf prijs
In 2007 ontving Annie zelf de prijs. In de jaren die volgde ging de prijs naar historicus en archeoloog Judith Schuyf voor haar bijdragen aan de integratie en emancipatie van homoseksuele mannen en vrouwen in Utrecht. Ook Savannah Bay en Marischka Verbeek (2009), COC Midden-Nederland (2010), Stichting PANN (2011), Feibe Zweers (2012), Cantatori Del Duomo (2013), de COC-werkgroep Cocktail (2014) en Utrecht Gender Divers (2015). Theater AanZ ontving de prijs vorig jaar. 

Annie Brouwer-Korf is 70 jaar oud geworden. De stadsvlag van Utrecht hangt vandaag en op de dag van de uitvaart halfstok op het stadhuis en bij het Utrechtse stadskantoor.

Coverbeeld: © Andere Tijden

  Whatsapp
18 mei 2017, 16:51
32 Online gebruikers
Vul een correcte gebruikersnaam en wachtwoord in.
Login Vergeten
Nog geen lid? Meld je gratis aan en ontmoet direct duizenden andere gebruikers.
Volg Gay.nl op
Facebook / Twitter

deze functie is alleen voor Members
Go Premium Ok