32 Online gebruikers
Vul een correcte gebruikersnaam en wachtwoord in.
Login Vergeten
Nederland staat op de tiende plek van meest LHBT-vriendelijke landen

Nederland staat op de tiende plek van meest LHBT-vriendelijke landen

België is een plaatsje gezakt op de ranglijst.

Ieder jaar publiceert ILGA Europe de Rainbow Europe Map. Op die kaart worden de meest LHBT-vriendelijke landen van Europa weergegeven. Nederland staat net zoals vorig jaar op een tiende plaats. België is een plaatsje gezakt.

Twee jaar geleden stond ons land nog op een zevende plaats, die plek hebben we niet vast kunnen houden. Nederland moet het doen met een tiende plaats op de ranglijst. Volgens ILGA Europe is Malta het meest LHBT-vriendelijke land van Europa. Zij hebben als eerste land in Europa 'homogenezing' bij wet verboden. ILGA Europe baseert de cijfers op categorieën zoals gelijkheid, discriminatie en het aantal hatecrimes. 

België naar vierde plaats
Vorig jaar stond België nog op een gedeelde tweede plaats achter Malta. Dit jaar moeten ze het doen met een vierde plaats achter Noorwegen, het Verenigd Koninkrijk en Malta. Een wet voor de rechten van transpersonen in België is nog steeds niet doorgevoerd, ook wordt er nog steeds gediscussieerd over het gelijkstellen van bloeddonatie. 

Minst homovriendelijk
Azerbeidzjan, Rusland, Armenië en Turkije komen het slechts uit de test. Zij staan helemaal onderaan de lijst van meest LHBT-vriendelijke landen in Europa. 

De volledige ranglijst van ILGA Europe is hier te bekijken.

Coverbeeld: IGLA Europe

  Whatsapp
18 mei 2017, 11:40
32 Online gebruikers
Vul een correcte gebruikersnaam en wachtwoord in.
Login Vergeten
Nog geen lid? Meld je gratis aan en ontmoet direct duizenden andere gebruikers.
Volg Gay.nl op
Facebook / Twitter

deze functie is alleen voor Members
Go Premium Ok