32 Online gebruikers
Vul een correcte gebruikersnaam en wachtwoord in.
Login Vergeten
Indonesisch homopaar veroordeeld tot stokslagen

Indonesisch homopaar veroordeeld tot stokslagen

Homopaar krijgt straf op IDAHOT

Het is vandaag de Internationale Dag tegen Homofobie, Bifobie en Transfobie. Kort gezegd IDAHOT. Op deze dag wordt er wereldwijd aandacht gevraagd voor homohaat. Dat weerhield een Shariarechtbank in Indonesië er niet van een homopaar te veroordelen tot 85 stokslagen.

Twee jongens van 20 en 23, die samen een kamer huurden, werden daar begin maart betrapt. Er werd bij de jongens ingebroken op het moment dat ze samen in bed lagen. Dit is gefilmd door de inbrekers, die meteen de politie waarschuwden. Hierdoor werd het koppel gearresteerd. De regio Atjeh staat bekend als een conservatieve regio waar moslims meer invloed krijgen. Het is ook de enige provincie in het land waar shariarechtbanken zijn.

Eerste keer
Het is nog niet eerder gebeurd dat homo's werden opgepakt en berecht in Atjeh. De straf valt met 85 stokslagen lager uit dan de 100 die zijn geëist omdat het stel zich goed gedragen zou hebben in de rechtbank. Volgende week wordt de straf uitgevoerd, net voor het begin van de ramadan.

Sprake van marteling
Volgens mensenrechtenorganisaties is de straf vernederend en moeten de jongens worden vrijgesproken. Human Rights Watch zegt dat er sprake is van marteling als de straf in het openbaar wordt uitgevoerd.

Tekst: Rik Alexander Beeld: Youtube 

  Whatsapp
17 mei 2017, 15:50
32 Online gebruikers
Vul een correcte gebruikersnaam en wachtwoord in.
Login Vergeten
Nog geen lid? Meld je gratis aan en ontmoet direct duizenden andere gebruikers.
Volg Gay.nl op
Facebook / Twitter

deze functie is alleen voor Members
Go Premium Ok