552 Online Users
Vul een correcte gebruikersnaam en wachtwoord in.
Login Vergeten
Steun Tsjetsjeense LHBT's in Amsterdam

Steun Tsjetsjeense LHBT's in Amsterdam

Woensdagavond vindt er een manifestatie plaats bij het homomonument in Amsterdam. De manifestatie vindt plaats ter ondersteuning van LHBTI's in Tsjetsjenië.

De solidariteitsbijeenkomst en het protest tegen de vervolging van LHBTI's in Tsjetsjenië start om zeven uur bij het homomonument in Amsterdam. Volgens mensenrechtenorganisaties zijn er in de afgelopen maanden meer dan 100 mannen opgepakt en opgesloten in Tsjetsjenië. De Tsjetsjeense regering ontkent ondertussen het nieuws. 'Wie in de republiek niet bestaat, kan je niet oppakken', aldus een woordvoerder. 

Kadyrov en Poetin
Initatiefnemers van de manifestatie eisen dat president Kadyrov van Tsjetsjenië en president Poetin van Rusland onmiddels onderzoek doen en een einde maken aan de vervolging tegen LHBTI's. Bovendien moeten er stappen genomen worden om LHBTI's te beschermen. 

Geld doneren
Eerder vroeg COC Nederland iedereen al om geld te doneren voor Tsjetsjeense LHBTI's. Een Russische LHBT-organsatie helpt LHBTI's uit Tsjetsjenië te vluchten en aan vervolking te ontkomen. Bovendien helpen zij met het vinden van onderdak en een veilige plek.  

  Whatsapp
19 april 2017, 17:06
552 Online Users
Vul een correcte gebruikersnaam en wachtwoord in.
Login Vergeten
Nog geen lid? Meld je gratis aan en ontmoet direct duizenden andere gebruikers.
Volg Gay.nl op
Facebook / Twitter

deze functie is alleen voor Members
Go Premium Ok