42 Online gebruikers
Vul een correcte gebruikersnaam en wachtwoord in.
Login Vergeten
Sanne | De ex en het klooster

Sanne | De ex en het klooster

'Je bent volmaakt schoon, mijn vriendin, zonder enig gebrek'

Ik zoek je. Ik loop langs de enorme torenklok, die ons iedere ochtend om zes uur wekt en speur het binnenterrein af. In de verte zie ik een kudde schapen de bergweg op lopen. Een witte sliert van wol. Hoewel dit land de belofte van een beter klimaat dan het Nederlandse kent, is het fucking koud. Pardon my french.

Ik vind je niet. Niet buiten onder de jongeren die in groepjes hun dagtaak staan te doen, afwassend of kokend. Noch vind ik je in het winkeltje. Dan loop ik de enorme kerk in. Het is er leeg en donker en ik vervolg mijn weg via een doolhof aan zalen richting de hoofdzaal. Als ik dé ruimte binnenkom, overspoelt mij een oranje licht, veroorzaakt door een zee aan kaarsjes. Bovenaan het trapje van de grote zaal doe ik mijn schoenen uit. Het is hier zo sereen dat ik amper durf te ademen, bang om de magie te verbreken. Met mijn schoenen in mijn hand loop ik het trapje af. Nu kan ik de gehele ruimte overzien en zie ik ook jou. Ik zie je zitten.

Op mijn sokken schrijd ik over het vaal beige tapijt naar je toe. Je zit voorover gebogen te lezen in een boek dat voor jou heilig is. Je lijkt verrast me hier te zien. Even vraag ook ik mij af wat ik hier doe. Ik besluit te gaan zitten, schuin achter je met mijn benen onder me gevouwen. Dan reik jij mij je boek aan en ik begin de door jou aangewezen tekst te lezen.

Het blijkt de mooiste tekst die ik had kunnen lezen, op dat moment, in die ruimte met jou als mijn naaste.

Je lippen zijn een lint van purper, je mond is zo bekoorlijk, je wangen achter je sluier zijn als het hart van een granaatappel.

Je hals is als de toren van David, gebouwd om er trofeeën aan te hangen: duizend schilden hangen rondom, allemaal schilden van helden.

Je bent volmaakt schoon, mijn vriendin, zonder enig gebrek.

'Je fluistert dat je straks moet afwassen, maar ik waan me in de magie van daarnet.'

Ik voel mijn wangen gloeien en heb het voor het eerst warm die dag. “Vind je het mooi?”, vraag je. Ik knik hartgrondig.

Met een harde bel wordt de serene stilte verbroken. De klokkentoren luidt haar vaste riedeltje, de kerkdeuren gaan open. Stipt op tijd stroomt de zaal vol mensen, en verdringen het oranje licht. Iedereen neemt zijn vaste plekje op de grond in, waar hij of zij vanmorgen ook zat, en ook gisteren.

Je fluistert dat je straks moet afwassen, maar ik waan me in de magie van daarnet.

Als het eerste lied wordt ingezet, luister ik naar het geluid van je zoete stem in mijn linkeroor en denk aan de woorden die ik las: volmaakt schoon.

Sanne Pols is gespreksleider en trainer en bovenal mede-eigenaar van IncInc, waarmee ze de werkvloer een stukje diverser en inclusiever probeert te maken. Voorheen won ze – als projectuitvoerder – de LHBT-innovatieprijs en was ze een van de oprichters van L’HBTQ magazine.

Foto: Monseigneur Madhatter

  Whatsapp
15 april 2017, 10:00
42 Online gebruikers
Vul een correcte gebruikersnaam en wachtwoord in.
Login Vergeten
Nog geen lid? Meld je gratis aan en ontmoet direct duizenden andere gebruikers.
Volg Gay.nl op
Facebook / Twitter

deze functie is alleen voor Members
Go Premium Ok