Beauty and the Beast behoudt 'homo-moment'

Beauty and the Beast behoudt 'homo-moment'

16 maart 2017, 10:13
Geen reacties

Eerder vielen Rusland en een bioscoop in Amerika er al over, nu wordt ook in Maleisië ophef gemaakt over het 'homo-moment' in 'Beauty and the Beast'. De Maleisische autoriteit voor filmcensuur eiste dat de scène eruit werd geknipt. 'De film is en wordt niet aangepast voor Maleisië', aldus Disney.

De film zorgde eerder al voor ophef in Rusland. Vitaly Milonov, een van de bedenkers van de omstreden antihomopropagandawet, noemde de scène 'schaamteloze zondepropaganda'. Ook een Amerikaanse bioscoop weigert de film te vertonen. 

Geen Beauty and the Beast in Maleisië
Helaas voor Disney-fans in Maleisië: de film wordt daar niet vertoond. In Rusland is de film gelukkig wel gewoon op het witte doek te zien, al zijn alleen bezoekers ouder dan 16 welkom. 

Ophef
De ophef is ontstaan door de rol van LeFou, gespeeld door Josh Gad. Hij is het eerste openlijk homoseksuele karakter in een Disneyfilm. In een interview met Attitude Magazine vertelt regisseur Bill Condon: 'LeFou zou de ene dag graag Gaston willen zijn en de andere dag wil hij hem zoenen. Hij is in de war wanneer hij erachter komt wat zijn gevoelens betekenen.' 

Beauty and the Beast draait vanaf 29 maart in de bioscoop. 

Log in om een reactie te plaatsen

437 Online gebruikers
Vul een correcte gebruikersnaam en wachtwoord in.
Login Vergeten
Nog geen lid? Meld je gratis aan en ontmoet direct duizenden andere gebruikers.
Volg Gay.nl op
Facebook / Twitter

deze functie is alleen voor Members
Word nu Member! Ok