Het Opiniepanel | Op wie gaan we stemmen?

Het Opiniepanel | Op wie gaan we stemmen?

14 maart 2017, 21:31
15 reacties

'Stem vóór, vanuit hoop, niet tégen, vanuit angst.'

Eerder maakten we bekend dat 23 procent van de volgers van OUTtv en 18 procent van de respondenten op Gay.nl aangeeft op GroenLinks te stemmen tijdens de Tweede Kamerverkiezingen. Maar hoe zit het met ons Opiniepanel? Wij vroegen ze om stemadvies!

Rein 
20 jaar
Haarlem
Student Taalwetenschap
'Stem met je hart, maar ook met je hoofd. Zorg dat je goed ingelezen bent over de daadwerkelijke programmapunten en in het verleden behaalde resultaten en laat je niet te veel afleiden door debatten en stereotypes. Stem op een minderheid die zonder voorkeursstem niet in de Kamer zou kunnen komen. Stem vóór, vanuit hoop, niet tégen, vanuit angst. Stem op een partij die mensenrechten uitbreidt, niet inperkt. Niet alleen de rechten van LHBT+, maar alle mensenrechten. Maar het belangrijkste: stem!'

Raymond
42 jaar
Amsterdam
Mr. Leather Amsterdam 
'Het allerbelangrijkste deze week is dát je gaat stemmen! In mijn ogen is stemmen niet alleen een recht, maar een plicht om een democratie te laten slagen. Voor mij is het belangrijk dat je goed nadenkt en je niet alleen laat leiden door populistisch geschreeuw of campagnestunts. Zeker in deze tijden, waarin we moeten vechten voor onze vrijheid, is ervaring en goed leiderschap essentieel. Laat ons land geen tweede VS worden en voorkom te allen tijde een Nexit. Europa en de Europese Unie zijn voor een succesvol Nederland essentieel. Homoacceptatie moet niet een vraag zijn, maar een vanzelfsprekendheid. Ik stem liberaal, ik stem VVD.'

Tom
33 jaar
Eindhoven
Mr. Gay Netherlands
'Bij de verkiezingen van 15 maart 2017 sta ik op plek 20 voor GroenLinks. Van mij krijg je dan ook het advies om GroenLinks te stemmen, een positieve en progressieve partij, die staat voor een land waarin iedereen erbij hoort. Een partij die al jaren knokt voor de LHBTI-gemeenschap en initiatiefnemer was van het eerste Roze Stembusakkoord in 2012. Als Mister Gay Netherlands 2015 voel ik me dan ook thuis bij deze partij, die diversiteit in ons land viert. In de Tweede Kamer wil ik me blijven inzetten voor de emancipatie van de LHBTI-gemeenschap. Iedereen mag zijn wie hij of zij is! Stem daarom GroenLinks.'

Robbert
46
 jaar
Utrecht
Bareigenaar
'We leven in een vrij land, waarin een ieder mag denken wat hij of zij wil. Maar bij de stembus wil ik iedereen toch met klem verzoeken zich af te vragen waar je vandaan komt. Als individu dat behoort tot een gediscrimineerde minderheid in onze samenleving kun je niet kiezen voor een partij die welke groep dan ook uitsluit. De angst die door een aantal partijen wordt gevoed is irreëel. Natuurlijk zijn er problemen van veler aard, maar daarvoor een groep aanwijzen als de oorzaak, welke groep ook, kun je en mag je als waardig en rechtvaardig burger niet doen. Focus op de feiten, niet te veel op het gevoel. Stem vooral met je verstand en wat minder met het hart. Bewaar dat voor de mensen om je heen.'

Waar ga jij op stemmen? 

14 maart 2017 21:51

Wéér regenten-propaganda op gay.nl, het is dat het niet kan, anders zou deze site me tot heteroseksualiteit drijven.

15 maart 2017 08:15

Waar heb je het over? Raymond stemt op de VVD, Tom op GroenLinks (wat voor hem logisch is) en de andere twee geven niet eens aan op wie ze stemmen maar geven gewoon wat tips.

15 maart 2017 09:50

Misschien moet je de Dikke van Dale even raadplegen wat regenten propaganda betekend ........

14 maart 2017 22:35

Waarom is een kandidaat-Kamerlid gevraagd om te zeggen waarop hij stemt? Allereerst lijkt het me volstrekt logisch en ten tweede zou het dan fair zijn om ook andere kandidaat-Kamerleden te vragen. Dit geeft namelijk een eenzijdig en gekleurd beeld. Dat is jammer.

Bij de laatste peilingen vandaag staat Groenlinks op 20 zetels, dus Tom moet maar uitkijken, want voor je het weet zit je ineens in de tweede kamer

15 maart 2017 10:45

Wat een gezeik af en toe over die LHBTI-Rechten in Nederland. Alsof dat het belangrijkste is. Als je je gewoon normaal gedraagt, word je in de meeste gevallen ook gewoon normaal behandeld. Je kan je ook afvragen of het nodig is je zo af te zonderen als homoseksueel zijnde. Doe maar lekker normaal: ik stem CDA!

15 maart 2017 12:01

En wat als ik niet normaal ben? wil doen? wat is normaal? Binnen de lijntjes lopen anders je kop er af? Doe maar 'gewoon' dan doe je al gek genoeg? buiten de norm is fout? alsjeblieft. Het is geen gezeik het wordt tijd dat niet de christelijke bekrompen norm meer dé norm is. Als ik men haar wil paars verven moet dat kunnen, als ik men man en lebber op de bek wil geven waar dan ook moet dat kunnen, als je niet kiest voor partner van het andere gesslacht en twee kinderen en een hond neemt moet dat kunnen. en moeten alle regels en wetten gelijk zijn aan een die van een ieder ander.

15 maart 2017 12:18

Mensen moet leren snappen dat niet iedereen zo denkt over de door jou genoemde voorbeelden. Inderdaad: doe lekker waar je zin in hebt. Maar stop met klagen en jezelf een podium geven. Ik beschouw mezelf als een normale jongen van 18 die op mensen van het zelfde geslacht valt. Maar ik word wel de dupe van dat extreem extravagante, ordinaire en overdreven gedrag van sommige homo's waardoor er een bepaald imago is ontstaan. En geloof me; dat imago komt er niet vanzelf.

Ik wil meer geasocieerd worden met de extravagante, overdreven ordinaire homo's en voel totaal geen connectie met de huisje boompje beestje homo's die willen trouwen met 2,3 kinderen, hond in vinex wijk, maar ik zeg ook niet dat zij hun leven niet zo mogen leiden, waarom zou ik dan wel m'n leven moeten leiden zoals jij dat van mij eist?

15 maart 2017 13:08

Ik eis gelukkig helemaal niks van jou, en gaf net al aan dat iedereen vooral moet doen waar hij zin in heeft. Maar klaag niet als mensen je uitgesproken leefstijl raar vinden. Het is een keuze die je maakt. En nogmaals: denk een keer aan die jonge jongens (zoals ik) die wel een normaal leven willen leiden, maar last hebben van het huidige imago dat er heerst, mede veroorzaakt door mensen zoals jij.

Ga je eigen imago veroorzaken, ga mij niet de schuld geven van dat jij je niet comfortabel voelt met homo zijn.

17 maart 2017 22:12

Ik snap 598 opzich wel. Ik vind events als de gaypride persoonlijk wat overdreve omdat in mijn MENING het eerder negatieve diversiteit toont dan awareness en trots uitstraalt. Vaak zijn de homo's daar vaak wat...extremer en wat afwijkender van klassieke patronen. Daar voel ik me niet comfortabel bij. Ook niet bij het stereotype wat daarbij komt en soms mensen mij voor uit maken. Maar als andere LHBTI+'ers het een leuk feest vinden dan moeten ze dat doen en die vrijheid is er. Het probleem dat jonge jongens worden gepest met het stereotype ligt hem niet bij de homo's die het imago vormen, maar de mensen die het niet accepteren en het gebruiken om homo's mee te pesten, dus LeMademonsieur heeft gelijk dat de schuld niet bij hem en de groep waarbij hij zich indentificeert ligt, maar snap jou ook 598. Homo acceptatie blijft een onderwerp van aandacht maar dat ligt niet aan de "extravaganza". Ik ben drm ook heel erg voor vwrplichte LHBTI+ voorlichtingen op scholen en PABO's. Beetje gezellig houden though...als we allemaal acceptabeler waren was de wereld een betere plek. Voor nu moeten we er het beste van maken.

Niet op Groen Links in ieder geval

15 maart 2017 20:39

Dat hoeft gelukkig ook niet ;p heb je verder nog iets te vertellen? Waar je WEL op hebt gestemd, bijvoorbeeld?

Het opiniepanel is wel de laatste die ik om stemadvies zou vragen. Dat pedanterie klinkende toontje mogen ze van mij voor zich houden. En wat ik stem is mijn zaak.

Log in om een reactie te plaatsen

437 Online gebruikers
Vul een correcte gebruikersnaam en wachtwoord in.
Login Vergeten
Nog geen lid? Meld je gratis aan en ontmoet direct duizenden andere gebruikers.
Volg Gay.nl op
Facebook / Twitter

deze functie is alleen voor Members
Word nu Member! Ok