Verspreiders antihomoflyer vervolgd

Verspreiders antihomoflyer vervolgd

14 februari 2017, 16:58
13 reacties

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft bekendgemaakt dat de drie mannen die verantwoordelijk waren voor het verspreiden van antihomoflyers in Amsterdam-West vervolgd worden voor groepsbelediging, aanzetten tot discriminatie en het verspreiden van discriminerende uitingen.

Eind oktober werden de drie mannen aangehouden door de Amsterdamse politie. De verdachten zijn een 39-jarige man uit Rotterdam en twee 29-jarige mannen uit Den Haag. Het is nog niet bekend wanneer de heren voor de rechter moeten verschijnen. 

Antihomoflyer
In oktober 2016 werden in grote delen van Amsterdam-West en Nieuw-West flyers verspreid waarin christenen, moslims en joden werden opgeroepen zich te verenigen tegen homoseksualiteit. De flyers bevatten geen afzender. 

Bron: Hart van Nederland

14 februari 2017 23:44

Daar staat wel een waarheid in: 'De zelfmoord bij LHBT'ers ligt hoger dan bij de hetero's', maar over depressief denk ik niet dat waar kan zijn

15 februari 2017 00:25

Helaas is het wel waar. Vaak zijn ze depressief omdat het heel moeilijk is om bijv. kinderen enzo te krijgen van jezelf. De lhbt's zijn ook depressiever omdat ze bijv. ook vaker worden gepest op volwassen of jongere leeftijd

15 februari 2017 08:57

Klopt!!

15 februari 2017 09:07

Ik weet niet of de cijfers kloppen (ze zijn wel bovengemiddeld hoog), maar dit is een typisch voorbeeld waarbij cijfers en feiten worden verdraaid om een bepaalde agenda te verkondigen.

15 februari 2017 12:33

Sluit me erbij aan. Cijfers liegen niet en die liggen in de LHBTI-community hoger dan bij hetero's. Ik denk zelf dat het vooral komt door depressies of verwarring door pesten of dat het niet geaccepteerd wordt door mensen om wie je geeft of zelfs dat sommigen het niet eens van zichzelf accepteren. Nederland is sws niet bepaald erg homo-acceptabel, maar 63% ziet LHBTI'ers gelijkwaardig. Anderen hebben allemaal wel ergens een probleem mee. Of het nou openbare affectie is van LHBTI'ers of adoptie-rechten. Overigens is het ook apart dat er een verschil is tussen het aantal mensen die het ''okee'' vinden om vrouwen met elkaar te zien zoenen en mannen met elkaar te zien zoenen. Een beetje narrow-minded dat mensen twee vrouwen die met elkaar zoenen okee vinden en dat bij twee mannen niet. Al geef ik ze wel gelijk dat je in het openbaar niet alles kan maken, maarja hetero's doen het zelf ook. Al is dat generaliserend. Het is belangrijker dat we eerst onszelf verbeteren en elk ander op het individu bekijken zonder stereotyperingen en hem/haar met respect te behandelen ondanks verschillen in mening. ''Not everyone can be friends, but the world would be a lot better place if we judged ourselves first.'' (J.F.K.)

Geef wel toe dat ik zelf ook een afwijkende mening heb over het homohuwelijk, maar dat zou niet anderen moeten weerhouden het te doen. Zelf zie ik het huwelijk als iets tussen een man en een vrouw, dus zelf zou ik het niet doen, maar als iemand dat wil dan mag hij/zij dat zelf weten. Ik heb liever een tevreden wereld dan al dat onzinnige commentaar tegen elkaar.

20 februari 2017 01:13

Ik vraag me eigenlijk af: waarom zou je je identificeren met een identiteit aan homoseksualiteit, als homoseksualiteit ook gewoon gelimiteerd kan zijn tot je seksleven en alleen maar te maken heeft met je seksuele geaardheid. Voor mij is homoseksualiteit precies dat: een seksleven, een bezigheid en oriëntatie daarmee; anders dat dat heb ik weinig op met die geaardheid in mijn maatschappelijke gang door het leven.

20 februari 2017 01:16

P.s. worden jullie ook niet moe van mensen die discrimineren omdat je homo bent. Als je last hebt van discriminatie is het naar mijn gevoel beter om alles ertoe in werking te stellen om de reden voor die discriminatie, wat die ook mag zijn, weg te nemen vanuit een maatschappelijk perspectief.

20 februari 2017 01:19

P.p.s. het is dus beter om naar strategieën en maatregelen te zoeken die het probleem dat homoseksualiteit vanuit een maatschappelijk perspectief teweegbrengt, weg te nemen door homoseksualiteit te anonimiseren

Ik snap je punt(en). Maar juist in deze tijden waarin de tolerantie naar de LGTB gemeenschap in NL afneemt, is het zo belangrijk om het bij de naam te benoemen. Nederland is jarenlang een toonbeeld geweest van acceptatie en maatschappelijke integratie ongeacht seksuele voorkeur. Nu dit drastisch aan het afnemen is, is het belangrijk om mensen op grote schaal goed te informeren/te onderwijzen.

23 februari 2017 22:16

Ik zie nu in dat er inderdaad homoseksuelen zijn die zich sociaal en soms cultureel identificeren met die geaardheid. Dat had ik onderschat.

Denk niet dat het een kwestie van identificatie is. Het zijn juist degenen die mensen met een andere seksuele voorkeur niet accepteren/tolereren, die dat label van homo/lesbo etc. op hun hoofd plakken en voor wie het een issue is. Voor een beetje normale homo is het geen issue en zal zich niet meer homo voelen dan een hetero zich hetero voelt.

25 februari 2017 22:48

Mooi gezegd cucciolatta, daar sluit ik mij bij aan.

26 februari 2017 02:18

mea culpa

Log in om een reactie te plaatsen

412 Online gebruikers
Vul een correcte gebruikersnaam en wachtwoord in.
Login Vergeten
Nog geen lid? Meld je gratis aan en ontmoet direct duizenden andere gebruikers.
Volg Gay.nl op
Facebook / Twitter

deze functie is alleen voor Members
Word nu Member! Ok