Asscher, Pechtold en Zijlstra aanwezig bij COC-Verkiezingsdebat 2017

Asscher, Pechtold en Zijlstra aanwezig bij COC-Verkiezingsdebat 2017

31 januari 2017, 13:30
36 reacties

Negen Nederlandse politieke partijen nemen op vrijdagavond 3 februari deel aan het COC-Verkiezingsdebat 2017.

O.a. Lodewijk Asscher (PvdA), Alexander Pechtold (D66) en Halbe Zijlstra (VVD) zijn aanwezig in Amsterdam. Ook René Peters (CDA), Kathalijne Buitenweg (GroenLinks), Marianne Thieme (Partij voor de Dieren), Sadet Karabulut (SP), Léonie Sazias (50PLUS) en Sylvana Simons (Artikel 1) doen mee.

De PVV, ChristenUnie, SGP en DENK waren ook voor het debat uitgenodigd. Maar volgens het COC gaven zij geen gehoor aan de uitnodiging. 

Belangrijke punten
De politici gaan vrijdagavond in debat over de vraag of de wettelijke beschermen tegen discriminatie mag worden ingeperkt, een discussiepunt in de Tweede Kamer op dit moment. Hoe blijven jonge mensen uit de LHBT-gemeenschap veilig en wat doen we tegen anti-homogeweld? 

Het COC Verkiezingdebat 2017 vindt plaats op vrijdag 3 februari om 20.00 uur in de Rode Hoed in Amsterdam. Check de Facebookpagina voor meer informatie

31 januari 2017 13:30

Sowieso geen D66 of PvdA meer voor mij (en ook geen Sylvana)! Gelukkig blijft er dan nog genoeg keus over! Ik denk dat ik dit jaar maar eens op de SGP ga stemmen. Die Dijkgraaf is namelijk best humoristisch en altijd beter dan D66 of PvdA!

31 januari 2017 19:19

prima keuze, stem al jaren SGP of CU ;)

31 januari 2017 23:50

Pvv!

31 januari 2017 17:13

Jammer dat de wat meer controversiële partijen niet mee doen, controversiële discussies zijn veel interessanter.

31 januari 2017 18:40

Pvv boven alles!

31 januari 2017 19:17

Hoe moeilijk was het voor de PVV om als beoogd grootste partij een vertegenwoordiger naar het coc debat te sturen?

1 februari 2017 07:37

Maiketrain..Helemaal met je eens!!!!!!

1 februari 2017 10:28

Een van de onderwerpen is veiligheid van LHBT-jongeren. Mag er echt over niets anders gedebatteerd worden dan dat?

1 februari 2017 14:57

Nou...het COC heeft zich ook hard ingezet voor de homo acceptatie van Moslims en het normaliseren van homosexualiteit in de Islam, maar het is juist vanwege door extreme racisten zoals milanboy en makeitrain dat Moslims zich zo onwelkom voelen en dus niet snel accepterend zullen zijn tegenover homo's.

En dat "geouwehoer" over prep en meerouderschap zijn zaken die wel echt van politiek belang zijn voor homo's, en ik heb geen zin in de psychopathische nazi rethoriek van een Geert Wilders die homo's in een zielig slachtoffer hoekje probeert te douwen en een gigantische bevolkingsgroep te willen demoniseren. Dat past meer in Duistland in 1939, NIET in Nederland in 2017.

2 februari 2017 11:59

Je plaatst overal anti-islam postjes, zelfs als het niet het onderwerp van het artikel is maar bv over transgenders of lhbt-rechten gaat. Ik begrijp niet dat iemand jou islamofoob durft te noemen haha

2 februari 2017 13:01

Je legt zelfs een verband tussen moslims, transgenders en pedofielen. Ik heb net zo weinig met terroristen als jij dat hebt, maar kan je mensen niet gewoon als individu blijven zien? Heeft niets met rechts of links te maken maar met common sense. Onze samenleving raakt ontwricht door blinde haat.

15 februari 2017 13:25

Ik sluit me aan bij LeMademonsieur en Marius aan, maar als strategische stem om een meerderheid te kunnen gaan vormen zonder de PVV, stem ik op D66. Vind overigens dat mensen nogal onterecht negatief zijn over Rutte's politiek. Hij heeft wel een economische ramp tegen gegaan en z'n best gedaan om het falen van de koninklijke familie in Rusland te helen. Helaas moest dan net de MH17 uit de lucht worden geschoten. Dat Rutte daarbij werd tegengewerkt door zo'n beetje elke andere partij is niet zijn schuld. Dat is politiek in deze tijd. We beginnen steeds meer op Amerika te lijken. Gevoelig voor ''meer-doen-en-minder-denken'' propaganda waar niks van zal komen aangezien het Nederlandse politieke systeem rust op liberale democratie en altijd compromissen eist die je net zo goed uitstel van executie kunt noemen.

31 januari 2017 19:29

ik stem denk ik SP . alles beter dan de VVD daar heb je alleen maar ellende aan. die zijn alleen voor de miljonairs . en maken alles kapot in het land wat onze ouders en groot ouders hebben opgebouwd. zelfs de zorgtoeslag hebben ze schofterig duur gemaakt en je krijgt niks meer vergoed.de SGP heb toch een hekel aan homo`s daar stem ik sowieso niet op . die partij leef nog in de middeleeuwen. die denken dat homo`s een ziekte is of het kwaad is.

31 januari 2017 23:49

Kan je beter pvv stemmen.

3 februari 2017 15:56

Een stijging van de zorgtoeslag is inherent aan de stijging van de zorgkosten. Dat is geen idee van de VVD, dat is een gegeven dat voortkomt uit de vergrijzing die in dit land gaande is. Ook de SP kan geen geld bijdrukken, dus ik ben wel benieuwd hoe de SP de kosten gaat drukken.
De SGP is tegen het homohuwelijk (al heeft ze zelfs dát uit het verkiezingsprogramma geschrapt), maar de SGP wegzetten als zo'n haatpartij lijkt mij niet terecht. Haar programma zegt: geweld tegen homoseksuelen is te allen tijde onaanvaardbaar. Wat je ook van haar standpunten vindt, maar dat lijkt me het belangrijkste.

4 februari 2017 00:16

de VVD is wel degene die de zorgtoeslag steeds onbetaalbaar maakt. 150 euro vind ik gewoon schofterig duur. en je krijgt niks vergoed. want je hebt ook nog die schofterige dure eigen bijdrage. we zijn tegenwoordig de ziekenfonds aan het onderhouden. als ik ergens voor betaal wil ik waar voor mijn geld .niet dat ik geld weg geef om de ziekenfonds verzekeringen te onderhouden. en ik vind iedereen hebt recht op zorg ook de arme en dakloze mensen. heel veel mensen durven niet meer naar de dokter te gaan om dat ze het niet meer kunnen betalen. en vroeger werd wel alles vergoed. zo als het hoort daar betaal je ook voor.maar de VVD wil alleen de rijke mensen een zorg geven. en de armen kunnen creperen. dat vind ik niet menselijk. en de SGP vind homoseksualiteit een ziekte. heb dat laatste keer zelf van ze gehoord. heb ook hun promotiefilmpje gezien. dus wat zijn ze goed voor de LGBT gemeenschap.als hun aan de macht komen mag je als LGBT niks meer.

4 februari 2017 00:17

LGBT moet zijn LHBT

5 februari 2017 11:14

Heb je gelezen wat ik schreef? De zorg wordt niet duurder omdat de VVD dat wil, maar omdat de vergrijzing de kosten omhoog drijft. De eerste groep babyboomers is inmiddels in de zeventig - dat is een enorme kostenpost die de komende jaren niet gaat worden afgebouwd. Ook niet met de SP: die kosten moet je ook op de een of andere manier begroten, en zonder een drukpers moet je dat doen met het geld dat je binnenkrijgt. Ik neem trouwens aan dat je bedoelt dat de zorgpremie duurder wordt, niet de zorgtoeslag. Dat is juist het bedrag dat lage inkomens als tegemoetkoming voor de zorgpremie ontvangen (en loopt daar in hoogte ongeveer gelijk mee).
Dat heel veel mensen niet meer naar de dokter durven wordt langzaam maar zeker een (links-)populistisch argument. Concrete cijfers daarover ontbreken.
De SGP is niet bepaald een homovriendelijke partij, maar niet doen alsof hier Oegandese toestanden zouden ontstaan als die partij aan de macht komt (waar het draagvlak sowieso voor ontbreekt). Ik neem het mensen dan ook niet kwalijk dat ze op de SGP stemmen vanwege haar economisch-conservatieve standpunten, bijvoorbeeld.

8 februari 2017 00:01

ik heb zeker gelezen wat je schreef. en volg zelf ook het nieuws en de politiek. het beleid van de VVD is de zorgtoeslag naar 500 euro per maand te brengen. dat is gewoon ziekelijk gestoord. de armen krijgen geen zorg meer alleen de rijken. en ieder mens heeft recht op zorg. en niet wat voor geld je in de portemonnee hebt zitten. en ik kan mijn herinneren dat rutte de VVD nu al 7 jaar regeert . en hij degene is die de zorg schofterig duur hebt gemaakt. en de zorgtoeslag is veel te weinig. ik moet nog steeds dik 80 euro bij leggen om mijn zorgtoeslag te kunnen betalen. is echt niet normaal meer. vroeger betaalde ik 30 euro zorgtoeslag en alles werd vergoed. zo als het hoort. wil waar krijgen voor mijn geld.

1 februari 2017 07:40

Vandaag las ik weer dat zelfs op de basisschool niets gezegd mag worden over homosexualiteit door die achterlijke islam...want al die andere onderwerpen die niet genoemd mochten worden waren zaken waar die moslims moeite mee hebben. Echt, zum kotzen dat mensen nog links stemmen..terwijl links dat volk de hand boven het hoofd houdt. Daarom..stem pvv en kies voor vrijheid....echte vrijheid. Weg van religieus dogma.

1 februari 2017 10:45

Bijna alle partijen hebben in hun verkiezingsprogramma LHBT voorstellen staan, waaronder dat in het onderwijs meer aandacht voor dit onderwerp moet komen. Uitzonderingen zijn SGP en PVV.

1 februari 2017 15:00

100% leugens. Weer van dat anti-Moslim nepnieuws dat constant door je strot gedouwt word op Facebook. Ga ECHT nieuws lezen, misschien dat je dan weet dat de PVV het absolute tegenovergestelde van vrijheid voorstelt. Wilders probeert nu al mensen wiens mening hij het niet mee eens is de mond te snoeren, en hij is nu nog een oppositie politicus...wie weet hoever die gevaarlijke psychopaat wel niet gaat als hij daadwerkelijk in een regering komt...

Het is zum kotsen dat homo's stemmen op partijen die nog nooit wat voor homo's hebben gedaan onder de pretentie dat ze de islam zouden aanpakken. Geen enkele partij accepteert geweld tegen homo's. Maar inderdaad he... "dat heb op facebook gestaan." Sla eens een krant open voordat je het land naar de klote helpt.

2 februari 2017 10:51

Nou LeMademonsieur ik kan al weer zien dat jij een linkse bent PVV gaat het worden 2017 en ik lees geen krant en kijk zeker niet naar die flut praat programma's want dat is alleen maar propaganda nix dan leugens

2 februari 2017 16:00

Dion Graus heeft zich uitgesproken vóór LHBT's én in het verkiezingsprogramma van de PVV staat ook dat ze pro-homo zijn. Én Geert Wilders was uitgenodigd in Amerika voor een bijeenkomst maar bleef weg omdat ze anti-homo waren.

2 februari 2017 16:23

@pinhead, misschien toch een idee dat je een keertje een krant openslaat, want als je serieus denkt als milanboy zegt dat je op scholen het niet mag hebben over homosexualiteit vanwege Islam, dan ben je out of touch met de realiteit...ga een keer naar buiten en praat met mensen, dat helpt misschien ook.

@1996Deventer, de PVV werkt al jaren en jaren samen met Front National in Frankrijk, die al jaren en jaren roepen dat ze homosexualiteit in heel Europa willen verbieden. Het is leuk dat Graus en Wilders 1 keer in de zoveel tijd loos de LHBT gemeenschap proberen te paaien, maar in de realiteit helpt de PVV met heel veel plezier internationale partijen die anti-homo zijn aan de macht...

2 februari 2017 16:27

@1996Deventer Ik geloof best dat PVV niet anti-homo is, maar in het verkiezingsprogramma reppen ze er echt niet over. Om even je geheugen op te frissen hier een linkje: https://www.pvv.nl/vis...

15 februari 2017 13:40

@milanboy, Ik kan me nog herinneren dat ze bij ons wel voorlichting gaven over homoseksualiteit en geaardheid op de basisschool. Al kom ik uit een dorp. Ik denk dat het vooral voor openbare basisscholen geldt waar de ouderraad een democratische macht heeft binnen de school om bepaalde onderwerpen naar voren te brengen of te besluiten het niet op te brengen. Op de PVV zou ik niet stemmen als homo zijnde, want Marius heeft wel gelijk over de samenwerkingen van de PVV met anti-homo groeperingen, maar ook vanuit een economisch standpunt wil ik de PVV absoluut niet aan de macht hebben.

2 februari 2017 15:59

PVV all the way!

4 februari 2017 11:41

Op het debat onder leiding van Clairy Polak heerste een super positieve stemming en met uitzondering van de vergoeding van PrEP werd op alle punten die door het COC waren aangedragen door door de politieke partijen unaniem steun toegezegd. Binnenkort zetten zij hun handtekening onder een 'regenboogstembusakkoord'. Well done COC. http://www.parool.nl/a...

14 februari 2017 02:03

Zeg, doen jullie weleens aan SM?

Log in om een reactie te plaatsen

412 Online gebruikers
Vul een correcte gebruikersnaam en wachtwoord in.
Login Vergeten
Nog geen lid? Meld je gratis aan en ontmoet direct duizenden andere gebruikers.
Volg Gay.nl op
Facebook / Twitter

deze functie is alleen voor Members
Word nu Member! Ok