544 Online gebruikers
Vul een correcte gebruikersnaam en wachtwoord in.
Login Vergeten
Flyboarders niet meer welkom bij Canal Parade

Flyboarders niet meer welkom bij Canal Parade

Ze waren jarenlang een eyecatcher bij de Canal Parade van de Gay Pride. Vestigden zelfs een record door 27 minuten boven de grachten te zweven, maar daar is nu een eind aan gekomen. Het is te gevaarlijk volgens de gemeente Amsterdam.

De grachten bieden onvoldoende veilige ruimte voor flyboarders, aldus de gemeente Amsterdam. Een selfie van de Utrechtse flyboarder Bo Krook ging in 2015 viral. In 2016 vestigde hij een record door 27 minuten boven de grachten te zweven. Zijn vader reageert verrast op de nieuwe maatregel.

Geen gevaar voor het publiek
'Dit is helemaal nieuw voor mij. We waren net bezig met onze plannen voor de komende editie', aldus Stephan Kroon tegen Het Parool. 'Onze flyboards zijn met een slang verbonden met een jetski. Als de druk om wat voor reden ook wegvalt, worden wij meteen naar de slang in het water getrokken. Er kan dus nooit sprake van zijn dat wij van grote hoogte in het publiek belanden, mocht dat de vrees zijn.'

Op naar Lemelerveld?
Misschien dat de flyboarders deze zomer af kunnen reizen naar Lemmelerveld? Op 22 juli wordt daar een Gay Pride georganiseerd en op de Charme Camping is nog een plasje water te vinden!

Coverfoto: Bo Krook / Bron: Het Parool

  Whatsapp
26 januari 2017, 13:57
544 Online gebruikers
Vul een correcte gebruikersnaam en wachtwoord in.
Login Vergeten
Nog geen lid? Meld je gratis aan en ontmoet direct duizenden andere gebruikers.
Volg Gay.nl op
Facebook / Twitter

deze functie is alleen voor Members
Go Premium Ok