Flyboarders niet meer welkom bij Canal Parade

Flyboarders niet meer welkom bij Canal Parade

26 januari 2017, 13:57
14 reacties

Ze waren jarenlang een eyecatcher bij de Canal Parade van de Gay Pride. Vestigden zelfs een record door 27 minuten boven de grachten te zweven, maar daar is nu een eind aan gekomen. Het is te gevaarlijk volgens de gemeente Amsterdam.

De grachten bieden onvoldoende veilige ruimte voor flyboarders, aldus de gemeente Amsterdam. Een selfie van de Utrechtse flyboarder Bo Krook ging in 2015 viral. In 2016 vestigde hij een record door 27 minuten boven de grachten te zweven. Zijn vader reageert verrast op de nieuwe maatregel.

Geen gevaar voor het publiek
'Dit is helemaal nieuw voor mij. We waren net bezig met onze plannen voor de komende editie', aldus Stephan Kroon tegen Het Parool. 'Onze flyboards zijn met een slang verbonden met een jetski. Als de druk om wat voor reden ook wegvalt, worden wij meteen naar de slang in het water getrokken. Er kan dus nooit sprake van zijn dat wij van grote hoogte in het publiek belanden, mocht dat de vrees zijn.'

Op naar Lemelerveld?
Misschien dat de flyboarders deze zomer af kunnen reizen naar Lemmelerveld? Op 22 juli wordt daar een Gay Pride georganiseerd en op de Charme Camping is nog een plasje water te vinden!

Coverfoto: Bo Krook / Bron: Het Parool

26 januari 2017 14:05

Ik vraag me eerder af hoe het kan dat dit nog niet is fout gegaan. Dan of het in de toekomst niet nog fout gaat gaan.

Andere vraag, mensen zijn dus jarenlang onveilig geweest geeft de gemeente toe? Lekker handig dingen eerder te bedenken?

26 januari 2017 17:52

Als je even doorklikt naar het aangeboden bron-artikeltje van het Parool kun je lezen dat de besturing eerst vanaf een jetski gebeurde, maar dat dat afgelopen editie met een nieuw onbemand systeem ging op afstand. Dat noemt de gemeente in de evaluatie 'tegen de afspraak in'.

26 januari 2017 18:31

Ik neem aan dat ondanks je iemand op de jetski kunt zetten, alsnog niet voldaan wordt aan voldoende veiligheid. En daarom deze keuze is gemaakt. Anders zouden ze, lijkt me, hier wel een gesprek over krijgen toch dat het dit jaar terug anders moest.

26 januari 2017 19:14

Aannames zijn geen bron.

26 januari 2017 19:26

Dat klopt, maar de gemeente de schuld geven werkt hierin ook niet.

26 januari 2017 19:32

Dit verhaal behoeft iets meer nuance. Het flyboard team gebruikte de afstandsbediening alleen op de open plekken zoals bij de Amstel. Op de smalle grachten zat er altijd een tweede man op de jetski.

26 januari 2017 17:29

Amsterdam gaat binnenkort ook alle trottoirs voorzien van rubbertegels? Man man man. Dit is een professioneel team die iedere maand meerdere shows geeft. De arme ambtenaar kreeg zeker een druppel grachtenwater in zijn rosé toen ie zat langs de kant stond. Nederland weer op zijn smalst.

26 januari 2017 18:33

Zullen we dat ook zeggen over die monstertruck die het publiek in reed?

Nee vermaak moet gewoon veilig zijn, en is het dat niet, dan houd het op. Als dit veilig kan dan was het er gewoon geweest.

Als het mis gaat dan is het uiteindelijk "ja dit had nooit plaats mogen vinden bla bla" :') Lekker makkelijk.

26 januari 2017 18:47

Met die redenatie kunnen we beter gelijk in de kist gaan liggen. Kan er niks gebeuren.

26 januari 2017 18:57

Ja maargoed. Uiteindelijk als er wat gebeurt en er iemand overlijd omdat die een vliegend persoon op zijn kop heeft gehad dan is er weer gezeur over dat dit nooit toegestaan had mogen worden enzo. En als ik daar zou staan zou ik ook gewoon verwachten dat het veilig is.

26 januari 2017 19:09

TheFrozenDonkey: "En als ik daar zou staan zou ik ook gewoon verwachten dat het veilig is."

Een grote groep mensen op klein oppervlakte is per definitie niet 'gewoon' veilig. Bewegingsvrijheid is zeer klein, ongelukken gebeuren, paniek kan uitbreken. Aanwezig zijn is verhoogd risico accepteren.

26 januari 2017 19:27

Maar je hebt risico en risico. Anno 2017 moet je haast bang zijn voor een aanslag zeker door de groep mensen op kleine oppervlakte bijvoorbeeld. En idd er kan altijd iets gebeuren en veel mensen kom je moeilijk weg. Maar moet je dan gevaar wat zich vormt maar laten gaan onder het mom van "Tja, echt veilig is het toch al niet"?

26 januari 2017 21:52

In Haaksbergen dacht een chauffeur van een monstertruck ook dat het veilig was en hem geen blaam kon treffen. Daar dacht de rechter uiteindelijk heel anders over. Of je een vergelijk kan maken tussen het risico van een monstertruck en een flyboard weet ik natuurlijk niet. Daar heb je die ambtenaren voor, die per slot van rekening een stuk deskundiger zijn dan wij.

28 januari 2017 10:15

En daar komt de gemeente nu pas mee jaja. Onzin.

Log in om een reactie te plaatsen

412 Online gebruikers
Vul een correcte gebruikersnaam en wachtwoord in.
Login Vergeten
Nog geen lid? Meld je gratis aan en ontmoet direct duizenden andere gebruikers.
Volg Gay.nl op
Facebook / Twitter

deze functie is alleen voor Members
Word nu Member! Ok