Gospelzangeres Kim Burrell niet welkom bij Ellen DeGeneres

Gospelzangeres Kim Burrell niet welkom bij Ellen DeGeneres

04 januari 2017, 17:30
13 reacties

Ook Pharrell Williams veroordeelt haatspeech

De Amerikaanse gospelzangeres Kim Burrell is door homofobe uitspraken niet welkom bij de show van Ellen DeGeneres. Dat heeft Ellen bekendgemaakt via Twitter na een online petitie van kijkers. Burrell is o.a. bekend van haar single 'I See a Victory' met Pharrell Williams.

Tijdens een kerkdienst heeft de Amerikaanse gospelzangeres Kim Burrell in felle bewoordingen verteld dat ze homo's pervers vindt. Volgens haar zorgt homoseksualiteit voor het uiteendrijven van mannen en vrouwen. Homo's zouden moeten bidden tot God om zich van hun seksuele afwijking te laten bevrijden. Doen ze dat niet, dan zullen ze sterven. Een video van het incident circuleert online.

'Niet in mijn show' 
De Amerikaanse zangeres zou samen met Pharrell Williams een nieuw nummer zingen bij Ellen DeGeneres. Boze kijkers startten een online petitie en kregen hun zin. 'Voor diegenen die het vragen: Kim Burrell komt niet in mijn show', aldus Ellen op Twitter.

Pharrell 
Pharrell Williams plaatste een duidelijk statement op Instagram. Hij schrijft: 'Ik veroordeel elke vorm van haatzaaien. Er is geen ruimte voor welke vooroordelen dan ook. Ik hoop voor 2017 – en daarna – op inclusiviteit en liefde voor alle mensen.'

'Can We Crop Her Voice Out of Your Song'
Kim Burrell is ook te horen op het nummer 'Godspeed', te vinden op het album Blonde van Frank Ocean. De moeder van de zanger pleit ervoor haar gastbijdrage te schrappen.

Ook Burrell reageert
Intussen heeft Burrell op Facebook Live een poging gedaan haar excuses aan te bieden. Ze zei: 'Aan iedereen die moet dealen met de homoseksuele spirit: ik hou van jou omdat God van je houdt. Maar God heeft een hekel aan die zonde.'

UPDATE 6 januari 
Pharrel Williams was 5 januari in zijn eentje aanwezig bij de Ellen DeGeneres show. Ze hebben het gehad over het voorval. 'Ze heeft een statement gemaakt. Geen leuke dingen gezegd over homo's', vertelt Ellen. 'Daarom vond ik het geen goed idee haar een platform te geven terwijl ze dat soort dingen over mij zegt.' De hele video is hieronder te zien. 

Coverbeeld: YouTube 

4 januari 2017 17:41

"Doen ze dat niet, dan zullen ze sterven." Gelukkig is dat een lot dat iedereen ooit moet ondergaan...

4 januari 2017 21:40

" aan iedereen die leidt aan de psychische stoornis homohaat: ik houd van jou omdat God van jou houdt. God heeft een hekel aan de zondes van anderen haten en elke vorm van onverdraagzaamheid en negatieve bemoeizucht.

5 januari 2017 22:07

Terwijl wetenschappelijk al lang bewezen is, dat homohaat een psychische stoornis is (Rome tor Vergata) gaat mijn parodie op Burrells haat"excuses" jou boven de pet.

Als je in je boek een stukje verder bladert.. zie je ook dat een vrouw met menstruatie gestenigd werd als ze eten maakt (...) Jij denkt toch niet dat het nu geaccepteerd wordt? Het maakt je niet minder homofoob.

5 januari 2017 23:20

En wiens woorden zijn dat, van Leviticus of van God, de Heilige Schrift is door mensen met eigen opvattingen geschreven, niet door Hem. En inderdaad eerste schrijver, de dood is onoverkomelijk voor iedereen, ook voor deze vrouw. Die "excuses" slaan natuurlijk nergens op.

9 januari 2017 23:49

ik moet altijd lachen als gelovige mensen andere gelovige mensen proberen uit te leggen dat ze het 'geschrift' niet goed interpreteren. Laat ze mij maar eens uitleggen waarom het uberhaupt belangrijk is wat iemand heeft geschreven. Met andere woorden: de discussie over interpretatie van 'heilige geschriften' is totaal niet belangrijk.

4 januari 2017 22:42

Die vrouw is van het padje ;p

5 januari 2017 23:26

Maikel, als je Genesis goed leest zul je tegenkomen dat Hij die wij God noemen de belangrijkste onder de goden is. Er staat zelfs vermeld met wie hij getrouwd was! Aan Moses heeft hij de 10 geboden geven (Leviticus heeft daat nog ruim 600 aan toegevoegd). Een van die 10 geboden luidt "Gij zult geen echt breken" meet het bezwangeren van maria heeft hij dus zijn eigen gebod overtreden.

6 januari 2017 00:03

Gek dat zo'n zwarte vrouw die toch ook gediscrimineerd wordt, dat blijkbaar ook met anderen moet doen en dat in THE name of THE Lord...... Boycotten die troela!

6 januari 2017 00:58

" Doen ze dat niet, dan zullen ze sterven"

Zou toch gek zijn als een mens dat niet doet

7 januari 2017 13:19

God is liefde en accepteert je zoals je bent. Zelfs dierenrijk kent Homo. Het hoort bij het leven! Onze ziel is zowel vrouwelijk en mannelijk. Stel je voor dat er alleen maar hetero op deze aarde zou zijn... dan zou deze planeet te klein zijn. Met alle kindjes die gemaakt worden! Daar is geen plek voor! De natuur houdt de balans

9 januari 2017 23:52

Sorry, wat een wollige bulshit. God bestaat niet. Voor de acceptatie van homosexualiteit is het van geen belang of het ook in het dierenrijk voorkomt. Wat is een ziel? bla bla bla

10 januari 2017 18:47

sterven ? Ik ? da zal toch nie ? :-) :-)

Log in om een reactie te plaatsen

276 Online gebruikers
Vul een correcte gebruikersnaam en wachtwoord in.
Login Vergeten
Nog geen lid? Meld je gratis aan en ontmoet direct duizenden andere gebruikers.
Volg Gay.nl op
Facebook / Twitter

deze functie is alleen voor Members
Word nu Member! Ok