India opent school voor transpersonen

India opent school voor transpersonen

03 januari 2017, 11:08
1 reactie

De Indiase stad Kochi is een school voor transgender personen rijker. De school telt op dit moment 6 leerlingen en richt zich op volwassen transpersonen die vroegtijdig hun school hebben verlaten.

De school werd op 30 december geopend door de Indiase artiest en activiste Kalki Subramaniam. Zes transpersonen die actief zijn voor de TransIndia Foundation gaan bij de school werken. De Sahaj International School in Kochi is de eerste school voor transgender personen in India. Deze groep mensen heeft in India vaak te maken met discriminatie, waardoor ze hun opleiding niet kunnen afronden. Nu is daar een oplossing voor gevonden.

Zes leerlingen
De school wordt gefinancierd door sponsoren die het eten, het verblijf en de kosten voor lesmateriaal op hun rekening nemen. 14 mensen hebben zich aangemeld voor de school, uiteindelijk zijn er 6 begonnen. Er is in totaal plaats voor 10 leerlingen.

1 miljoen transgender personen
In de staat Kerala, waar de school gevestigd is, wonen naar schatting 25.000 transgender personen. 57 procent van hen heeft hun school niet afgemaakt. Kerala is de eerste Indiase deelstaat die een beleid heeft tegen discriminatie van transpersonen. 

Bron en beeld: Indianexpress

14 februari 2017 01:58

Oh, kinky.

Log in om een reactie te plaatsen

276 Online gebruikers
Vul een correcte gebruikersnaam en wachtwoord in.
Login Vergeten
Nog geen lid? Meld je gratis aan en ontmoet direct duizenden andere gebruikers.
Volg Gay.nl op
Facebook / Twitter

deze functie is alleen voor Members
Word nu Member! Ok