National Geographic covermodel bedreigd met de dood

National Geographic covermodel bedreigd met de dood

27 december 2016, 13:30
8 reacties

Voor het eerst in de geschiedenis staat er een transgender persoon op de cover van National Geographic. Het zorgt voor de nodige ophef. De moeder van het 9-jarige covermodel Avery Jackson krijgt vreselijke dingen te horen, tot doodsbedreigingen aan toe.

'Deze groep internetpesters heeft de transgemeenschap als doelwit. Ze gaan zo ver dat sommige slachtoffers zelfmoord overwegen', vertelt Debi Jackson, Avery's moeder. 'Ze noemen mij een vreselijke moeder die haar kind gebruikt om beroemd en rijk te worden.' Het gaat zelfs zo ver dat Debi berichtjes las waarin gezegd werd dat ze beter zelfmoord kon plegen. 

Voer voor discussie
Ook op de Facebookpagina van National Geographic kwamen gemengde reacties binnen. Hoofdredacteur Susan Goldberg schreef: 'De portretten van deze kinderen zijn prachtig. Vooral die van Avery. Die is sterk en trots.' Ze hoopt dat mensen met elkaar gaan praten over de verschillende genderidentiteiten die er zijn. 

National Geographic
Avery Jackson staat als eerste transgender persoon in de geschiedenis op de cover van National Geographic. In het speciale 'Gender Revolution'-nummer verkent National Geographic uitgebreid het thema genderidenteit, zowel op het gebied van sociale constructen, geschiedenis als biologie.

Bron: Gaystarnews

27 december 2016 16:26

Wat ontzettend erg dat het zo weer moet... Dat mensen andere mensen niet gewoon met rust kunnen laten... Pleegde zij maar eens allemaal zelfmoord. Het zou rustig worden op de wereld maar het zou een flinke vooruitgang zijn...

Zo moe van dit gedoe...

27 december 2016 21:38

Dit noem ik geen vrijheid van meningsuiting... Je hebt geen mening te hebben op die manier over anderen. Anders mag je van mij de tyfus krijgen. En dat is mijn mening.

28 december 2016 18:55

jij bent nu niet veel beter

28 december 2016 18:55

ik praat het niet goed, but don't fight fire with fire

29 december 2016 00:41

Nou, het is misschien gemeen, maar vuur met vuur bestrijden zou wel heel wat wereldproblemen oplossen...

Log in om een reactie te plaatsen

484 Online gebruikers
Vul een correcte gebruikersnaam en wachtwoord in.
Login Vergeten
Nog geen lid? Meld je gratis aan en ontmoet direct duizenden andere gebruikers.
Volg Gay.nl op
Facebook / Twitter

deze functie is alleen voor Members
Word nu Member! Ok