47 Online gebruikers
Vul een correcte gebruikersnaam en wachtwoord in.
Login Vergeten
National Geographic covermodel bedreigd met de dood

National Geographic covermodel bedreigd met de dood

Voor het eerst in de geschiedenis staat er een transgender persoon op de cover van National Geographic. Het zorgt voor de nodige ophef. De moeder van het 9-jarige covermodel Avery Jackson krijgt vreselijke dingen te horen, tot doodsbedreigingen aan toe.

'Deze groep internetpesters heeft de transgemeenschap als doelwit. Ze gaan zo ver dat sommige slachtoffers zelfmoord overwegen', vertelt Debi Jackson, Avery's moeder. 'Ze noemen mij een vreselijke moeder die haar kind gebruikt om beroemd en rijk te worden.' Het gaat zelfs zo ver dat Debi berichtjes las waarin gezegd werd dat ze beter zelfmoord kon plegen. 

Voer voor discussie
Ook op de Facebookpagina van National Geographic kwamen gemengde reacties binnen. Hoofdredacteur Susan Goldberg schreef: 'De portretten van deze kinderen zijn prachtig. Vooral die van Avery. Die is sterk en trots.' Ze hoopt dat mensen met elkaar gaan praten over de verschillende genderidentiteiten die er zijn. 

National Geographic
Avery Jackson staat als eerste transgender persoon in de geschiedenis op de cover van National Geographic. In het speciale 'Gender Revolution'-nummer verkent National Geographic uitgebreid het thema genderidenteit, zowel op het gebied van sociale constructen, geschiedenis als biologie.

Bron: Gaystarnews

  Whatsapp
27 december 2016, 13:30
47 Online gebruikers
Vul een correcte gebruikersnaam en wachtwoord in.
Login Vergeten
Nog geen lid? Meld je gratis aan en ontmoet direct duizenden andere gebruikers.
Volg Gay.nl op
Facebook / Twitter

deze functie is alleen voor Members
Go Premium Ok