Meryl Streep wint LHBT Award voor haar inspanningen voor gelijkheid

Meryl Streep wint LHBT Award voor haar inspanningen voor gelijkheid

21 december 2016, 15:52
Geen reacties

De organisatie Human Rights Campaign beloont actrice Meryl Streep met een prijs voor haar inspanningen op het gebied van gelijkheid. Al in 2004 brak ze een lans voor het huwelijk tussen 2 mannen of 2 vrouwen.

Meryl Streep, 19 keer genomineerd voor een Oscar waarvan ze er 3 won, is al jaren strijdbaar als het gaat om gelijkheid. Die strijdbaarheid dankt ze aan haar pianoleraar, zo vertelde Meryl eerder dit jaar.

Veel van Meryls films zijn populair onder gays. The Devil Wears Prada uiteraard, maar ook Angels in America. De rol die ze hierin speelde noemde ze later een van de belangrijkste in haar carrière.

Golden Globe 
Voor Angels won Meryl in 2004 een Golden Globe. Tijdens haar speech sprak ze zich uit voor gelijke rechten voor iedereen op het gebied van het huwelijk, waarmee ze haar tijd ver vooruit was.  

Ally
Human Rights Campaign-topman Chad Griffin zegt over de prijs die hij uitreikt aan Meryl: ‘Gedurende haar hele carrière heeft Meryl Streep haar nek uitgestoken voor de homogemeenschap. Of dat nu was via haar iconische rollen of door zich uit te spreken over onderwerpen als gelijkheid, Meryl belichaamt precies wat een ‘ally’ voor de gemeenschap moet zijn.’

De prijsuitreiking is op 11 februari 2017 in New York. Hieronder de speech van Meryl bij de Golden Globes in 2004.

Bron: Gay Times

Log in om een reactie te plaatsen

391 Online gebruikers
Vul een correcte gebruikersnaam en wachtwoord in.
Login Vergeten
Nog geen lid? Meld je gratis aan en ontmoet direct duizenden andere gebruikers.
Volg Gay.nl op
Facebook / Twitter

deze functie is alleen voor Members
Word nu Member! Ok