57 Online gebruikers
Vul een correcte gebruikersnaam en wachtwoord in.
Login Vergeten
9-jarig transmeisje op cover National Geographic

9-jarig transmeisje op cover National Geographic

De Amerikaanse editie van National Geographic Magazine heeft deze maand een zeer bijzonder covermodel: het 9-jaar oude transmeisje Avery Jackson uit Kansas City.

‘Het beste aan een meisje zijn, is dat ik me niet meer voor hoef te doen als jongen’, aldus Avery op de cover. Het is de eerste keer dat het magazine een transgender persoon op de cover heeft geplaatst. Avery deelde eerder haar verhaal op het YouTube-kanaal van haar moeder.

Labels
De cover heeft al veel negatieve en positieve reacties gehad. ‘Ik hoop dat het bedachtzame gesprekken losmaakt, aldus hoofdredacteur Susan Goldberg. ‘We dragen allemaal labels die anderen op ons hebben aangebracht. De complimenteuze – ‘gul’, ‘grappig’, ‘slim’ – dragen we met trots. De gemene dragen we soms levenslang met ons mee en proberen we wanhopig te ontvluchten.’

‘Vermoedelijk een van de meest invloedrijke labels, is de eerste die de meesten van ons hebben meegekregen: “Het is een jongen” of “Het is een meisje!”.’

Genderidentiteit
In het speciale 'Gender Revolution'-nummer verkent National Geographic uitgebreid het thema genderidenteit, zowel op het gebied van sociale constructen, geschiedenis als biologie.

  Whatsapp
20 december 2016, 17:16
57 Online gebruikers
Vul een correcte gebruikersnaam en wachtwoord in.
Login Vergeten
Nog geen lid? Meld je gratis aan en ontmoet direct duizenden andere gebruikers.
Volg Gay.nl op
Facebook / Twitter

deze functie is alleen voor Members
Go Premium Ok