Nederlandse kinderen mogen straks meer ouders hebben

Nederlandse kinderen mogen straks meer ouders hebben

07 december 2016, 17:32
8 reacties

Goed nieuws: de Staatscommissie Herijking Ouderschap heeft het kabinet geadviseerd om meerouderschap wettelijk mogelijk te maken.

Het is een grote stap voor holebi-gezinnen, vindt Jelle Martens, voorzitter van Stichting Meer Dan Gewenst, die zich inzet voor LHBT's met een kinderwens. 'Het is geweldig dat de overheid mij straks ook als volle papa van mijn dochter ziet. Net zoals mijn dochter dat al vanaf haar geboorte doet', vertelt Jelle, zelf co-ouder, aan Gay.nl.

'Voor alle jonge holebi's betekent dit dat je voortaan zeker weet dat je niet alleen vader of moeder kúnt worden, maar dat de overheid dat ook goed vindt en faciliteert. Uit de kast komen betekent nooit meer dat je geen vader of moeder kunt worden.' Daarvoor moet de wet er natuurlijk wel nog eerst komen.

Erkenning voor meeroudergezinnen
Een 'erkenning voor meeroudergezinnen', aldus COC-voorzitter Tanja Ineke. 'Derde en vierde ouders zijn straks ook volgens de wet echt ouders, en dat is voor kinderen en ouders van grote emotionele betekenis.'

Het nieuwe voorstel lost veel praktische problemen op. 'Kinderen kunnen straks met al hun ouders op vakantie, naar ouderavonden en naar de dokter. Ze kunnen zonder problemen een studiebijdrage of erfenis van hun derde of vierde ouder ontvangen en formaliteiten als het openen van een spaarrekening of het aanvragen van een paspoort zijn geen probleem meer.' 

Draagmoederschap
Momenteel gebeurt het nog te vaak dat Nederlandse wensouders moeten uitwijken naar het buitenland. Daarom moet ook draagmoederschap eenvoudiger mogelijk worden, stelt de commissie. Maar wel met respect voor menselijke waardigheid van moeder en kind.

7 december 2016 21:10

Is prima, zolang die erkenning maar niet automatisch gebeurd , maar net als erkenning van vrucht bij zwangerschap, door alle partijen getekend bij gemeente. Zodat het bewuste keus is van biologische ouders.

7 december 2016 21:55

Ik voel mij steeds meer vervreemd van de zogenaamde LHBT gemeenschap. We zijn van vechten voor gelijke rechten compleet doorgeschoten in cultureel marxisme. Dit heeft niets meer met gelijkheid te maken maar met het creëren van speciale privileges. Net zoals al die transgender propaganda die we maar moeten slikken omdat je anders zogenaamd niet deugd. Ik hecht echter meer waarde aan ratio dan aan deze ideologische achterlijkheid die volledig is gebaseerd op emotie.

7 december 2016 23:11

Volgens mij geld dit niet alleen voor LGBT maar ook voor heterostellen van gescheiden ouders bijvoorbeeld lijkt me?

8 december 2016 21:29

Ja want daar zit je echt op te wachten als kind van gescheiden ouders. Dat je plots officieel een vader en een moeder erbij krijgt. Als kind van geschieden ouders zou dat voor mij echt een nachtmerrie scenario. Er wordt niet stilgestaan bij wat het kind wilt of wat goed is voor het kind.

8 december 2016 22:16

Nou ik geloof niet dat er niet op de kinderen wordt gelet hoor.

En daarbij, je hebt ouder en ouder. Biologisch waar de X en de Y vandaan komt en dat soort dingetjes. Maar kwa opvoeding ook ouders.

Ik vind het in dit geval niet zo erg dat er iets richting homostellen wordt gegooid om dingen makkelijker te maken wat ook kan gelden voor heterostellen. Uiteindelijk is er toch al veel anders tussen het normale mannetje neukt vrouwtje en komt er kindje uit feestje bij homo's ;)

8 december 2016 17:56

Persoonlijk vind ik wel , dat vooral de mannen heeeeeeel goed gecontroleerd moeten worden wat zijn in hun vrije tijd doen en in welke clubs zij rondhangen> En dan doel ik voornamelijk op de mannen die ik hier zie op de foto.

8 december 2016 22:08

Waarom dat? Wordt er bij hetero ouders gecontroleerd wat zij in hun vrije tijd doen? Nee...

Log in om een reactie te plaatsen

60 Online gebruikers
Vul een correcte gebruikersnaam en wachtwoord in.
Login Vergeten
Nog geen lid? Meld je gratis aan en ontmoet direct duizenden andere gebruikers.
Volg Gay.nl op
Facebook / Twitter

deze functie is alleen voor Members
Word nu Member! Ok