59 Online gebruikers
Vul een correcte gebruikersnaam en wachtwoord in.
Login Vergeten
Uittip | Spektakelballet in Vlaanderen

Uittip | Spektakelballet in Vlaanderen

This is Sparta!

De balletvoorstelling 'Spartacus' van topchoreograaf Joeri Grigorovitsj strijkt neer in Antwerpen. Een ballet met de meest overtuigende mannenrollen, vol energie en virtuositeit. Een sterk historisch verhaal met veel spektakel. Vanaf januari te zien in de Stadsschouwburg van Antwerpen.

Spartacus wordt al jaren gezien als een van de meest legendarische balletproducties ter wereld. Hij werd voor het eerst opgevoerd om de Oktoberrevolutie te vieren onder het Sovjet-regime in 1968. De voorstelling is volgens de makers een creatie van een bepaald systeem, dat zich evenzeer laat lezen als een aanklacht tegen dat systeem.

90 jaar Grigorovitsj
In Vlaanderen wordt de 90ste verjaardag van topchoreograaf Joeri Grigorovitsj gevierd. Zijn eerste choreografie De Stenen Bloem uit 1957 was meteen een groot succes. Onder leiding van Grigorovitsj werd het Bolsjoiballet uit Rusland een van de grootste balletgezelschappen ter wereld. Grigorovitsj werkte onder andere aan De Notenkraker uit 1966, Ivan de Verschrikkelijke uit 1975 en Spartacus

Wim Vanlessen neemt de rol van Spartacus op zich. De danser is opgeleid aan de Koninklijke Balletschool Antwerpen. Hij is principal dancer bij het Ballet Vlaanderen en dit jaar werd hij benoemd tot Ridder in de Leopoldorde. Dit grote Vlaamse talent danste in Het Zwanenmeer, The Sleeping Beauty en Romeo and Juliet.

De balletvoorstelling Spartacus is vanaf 27 januari te zien in de Stadsschouwburg van Antwerpen. Kaartjes zijn nu al te koop

Coverfoto: Altin Kaftira

  Whatsapp
08 december 2016, 14:42
59 Online gebruikers
Vul een correcte gebruikersnaam en wachtwoord in.
Login Vergeten
Nog geen lid? Meld je gratis aan en ontmoet direct duizenden andere gebruikers.
Volg Gay.nl op
Facebook / Twitter

deze functie is alleen voor Members
Go Premium Ok