Verbod op 'homogenezing' in Malta

Verbod op 'homogenezing' in Malta

06 december 2016, 11:30
5 reacties

Malta is het eerste land in Europa met een verbod op 'homogenezing'. Door de nieuwe wet van minister van Burgerrechten Helena Dalli is conversietherapie vanaf nu verboden.

Boete
Mensen die de wet overtreden riskeren een boete van 1.000 tot 10.000 euro of een celstraf van maximaal 5 maanden. 

In Amerika klinken ook geluiden over het verbieden van conversietherapie. 'Overweldigend wetenschappelijk bewijs toont dat conversietherapie, vooral wanneer toegepast op jonge mensen, medisch noch ethisch juist is en aanzienlijke schade kan veroorzaken', aldus Witte Huis-adviseur Valerie Jarrett. 

Aanpassingen wet genderidentiteit
Er is meer goed nieuws. Waar je voorheen in Malta achttien jaar moest zijn om je genderidentiteit aan te passen op officiële documenten, mag je nu al vanaf zestien jaar een onafhankelijke aanvraag indienen. Daarnaast hebben gevangenen die verblijven in op sekse gesegregeerde instellingen nu het recht te kiezen voor de kant die het best aansluit bij hun genderidentiteit.

Coverfoto: Omar Camilleri

6 december 2016 12:10

Helemaal goed!

6 december 2016 13:08

Ik ben tegen allerlei wat ik maar even ad-hoc verboden noem. Als homo-therapie schadelijk is, dan moet het reguliere systeem van regel- en wetgeving adequaat genoeg ingericht zijn om daar tegen op te treden. Lijkt me.

6 december 2016 17:53

Volgens mij zit het niet zo simpel in elkaar. Je zal altijd een "uitzondering op de regel" blijven houden. Je kan geen wet schrijven die alles dekt.

7 december 2016 00:22

Juridisering, teken van deze tijd. Voor elke uitzondering een afzonderlijke wet. Zodat we niet meer hoeven af te wegen waar het eigenlijk om ging.

7 december 2016 21:08

laten we hen volgen in Nederland....

Log in om een reactie te plaatsen

276 Online gebruikers
Vul een correcte gebruikersnaam en wachtwoord in.
Login Vergeten
Nog geen lid? Meld je gratis aan en ontmoet direct duizenden andere gebruikers.
Volg Gay.nl op
Facebook / Twitter

deze functie is alleen voor Members
Word nu Member! Ok