Zambiaanse voetbalbond gaat strijd aan met homofobie

Zambiaanse voetbalbond gaat strijd aan met homofobie

24 november 2016, 13:00
Geen reacties

Steun voor LHBT-voetballers uit onverwachte hoek. De Zambiaanse voetbalbond gaat voetballers waarschijnlijk beschermen tegen discriminatie en homofobie. In Zambia is homoseksualiteit nog steeds strafbaar. Er staat een gevangenisstraf van 14 jaar op.

De Football Association of Zambia wil een eind maken aan dicriminatie en homofobie. Onlangs is een brief gelekt, waarin staat dat die elke vorm van discriminatie op grond van ras, huidskleur, afkomst, geslacht, taal, religie, politieke overtuiging of andere denkbeelden rondom rijkdom, geboorte- of andere status en seksuele geaardheid ten strengste verboden is. Het schenden van deze regels zal worden bestraft met schorsing of uitzetting.

Heroes of Football
Met deze actie gaat de FAZ mee in de lijn van de FIFA, die er ernstig op heeft aangedrongen nieuwe regels in te voeren. Onlangs ondertekenden tien Europese voetbalbonden ook de European Diversity Statment, waarmee zij verklaarden zich sterk te maken voor volledige acceptatie van homoseksualiteit binnen de voetbalwereld.

Bron: BBC / Coverbeeld: Zambianfootball.co.zm

Log in om een reactie te plaatsen

442 Online gebruikers
Vul een correcte gebruikersnaam en wachtwoord in.
Login Vergeten
Nog geen lid? Meld je gratis aan en ontmoet direct duizenden andere gebruikers.
Volg Gay.nl op
Facebook / Twitter

deze functie is alleen voor Members
Word nu Member! Ok