44 Online gebruikers
Vul een correcte gebruikersnaam en wachtwoord in.
Login Vergeten
Cultuurtip: De Lankmoedigen

Cultuurtip: De Lankmoedigen

Een satire over de verdraagzame mens

'De Lankmoedigen' is na 'De Onrendabelen' en 'Fresh Young Gods' het laatste deel uit het succesvolle drieluik 'Goede Bedoelingen' van Joeri Vos, een reeks satires over mensen uit verschillende milieus en hun uiteenlopende ‘wereld-verbeterende’ ideeën.

Elk deel biedt een ander perspectief op de botsing tussen die milieus, en op de menselijke onbeholpenheid die er zowel oorzaak als gevolg van is.

De Lankmoedigen speelt zich af rond het ziekenhuisbed van de in elkaar geslagen transgender Hansje. Terwijl Hansje vecht voor haar leven, probeert de gemeente wanhopig de ontstane maatschappelijke spanningen het hoofd te bieden. Vertegenwoordigers van de LHBTQ-community, extreemrechtse bezorgde buurtbewoners en rellerige anti-racismedemonstranten grijpen het drama aan om hun stokpaardjes onder de aandacht te brengen. Met de beste bedoelingen probeert iedereen rond Hansjes bed te doen wat hopelijk het beste is, terwijl de regie hen langzaam door de vingers glipt.

INTERVIEW NOËL S. KEULEN: 'Het is goed dat trans personen zo'n heet onderwerp zijn'.

Naast een satire is De Lankmoedigen ook een eerbetoon aan de ploeteraars die in de schaduw werken. Aan alle mensen die zich dagelijks inzetten, om onze samenleving vol botsende belangen en verlangens, min of meer op de rails te houden.

tekst en regie Joeri Vos | spel Valentijn Benard (stem), Sven Bijma (stem), Maud Dolsma (stem), Jacobien Elffers, Roland Haufe, Ruta van Hoof, Noël S. Keulen, Ilke Paddenburg en Chiem Vreeken 

De Lankmoedigen tourt t/m 17 december langs verschillende Nederlandse theaters. Tickets en de speellijst vind je hier.

★★★★★ …meesterwerk - Theaterkrant 

★★★★★ - Trouw 

★★★★ - NRC

  Whatsapp
08 november 2016, 10:30
44 Online gebruikers
Vul een correcte gebruikersnaam en wachtwoord in.
Login Vergeten
Nog geen lid? Meld je gratis aan en ontmoet direct duizenden andere gebruikers.
Volg Gay.nl op
Facebook / Twitter

deze functie is alleen voor Members
Go Premium Ok