30% gay singles zou partner flirt gunnen tijdens Pride

30% gay singles zou partner flirt gunnen tijdens Pride

03 augustus 2016, 17:03
20 reacties

Hoe zit het met flirten tijdens Pride? Online datingsite Parship heeft speciaal voor EuroPride onderzocht hoe LHBT's tegen seksualiteit en openlijk flirten aankijken en of dat verschilt met hetero's. Grootste conclusie: 30 procent van de gays gunt zijn of haar partners tijdens de Gay Pride een pleziertje.

Flirten tijdens de botenparade?
Parship vroeg gay singles naar hun hypothetische partner tijdens pride. Dit is wat ze zouden doen als hun partner zou flirten met een ander tijdens de Botenparade: 29 procent zou de flirt verstoren (tegenover 34 procent van de hetero's), 28 procent zou niets zeggen en stilletjes meegluren van achter de zonnebril (bij hetero's gaat 26 procent voor deze optie), 30 procent gunt de ander een pleziertje (dit vindt 27 procent van de hetero's) en 13 procent zou zelf lekker een potje staan flirten met een uitgedoste single (dit is precies hetzelfde onder hetero's). 

Seksualiteit (heel) belangrijk
De verschillen met hetero's zijn op andere punten ook niet zo verschillend. Zo vindt 80 procent van de gay singles een goed seksleven (heel) belangrijk, tegenover 83 procent bij de hetero's. Voor 1 op de 5 is een spannend seksleven minder belangrijk. Bij hetero's is dat 17 procent. 'Grappig, maar niet per se heel verbazend om te zien dat deze verschillen zo miniem zijn', concludeert Martijn Kamphorst, hoofdredacteur van Gay.nl. 'Waar Gay Pride natuurlijk vooral om draait is laten zien dat iedereen vrij moet zijn om zelf te bepalen met wie zij hun lakens willen delen en van wat voor relatie ze gelukkig worden.'

Absolute trouw
Voor 41 procent van de Nederlandse gay singles is een onenightstand of hevige zoenpartij tijdens de botenparade uit den boze voor hun potentiële partner: zij eisen absolute trouw van hun partner. Gays zijn daarmee iets toleranter dan hetero's, aangezien 59 procent van hen deze mening deelt. Het onderzoek van Parship werd gedaan onder 2.747 gay leden van Parship Nederland.

Coverbeeld: Flickr - CC - Björn Söderqvist

3 augustus 2016 17:46

Ik snap die titel niet. Als je single bent heb je toch geen partner of hoe moet ik die titel zien?

3 augustus 2016 17:56

"Parship vroeg gay singles naar hun hypothetische partner tijdens pride." Eerste zin van tweede alinea :)

4 augustus 2016 06:44

als ik een partner heb, heb ik een partner en als je partner bezig is met anders, dan kan ie lekker ergens anders naartoe gaan :) dan hoef ik hem niet meer :) heel simpel :D

4 augustus 2016 06:50

wat heeft een relatie voor zin als je met een ander vreemd gaat? blijf dan vrijgezel? idiotie.

4 augustus 2016 08:40

Ah, ik zie het...slordig om dat weg te laten in de titel..;-)

4 augustus 2016 07:01

Ik denk dat we al dan niet onbewust allemaal wel eens over het hek kijken naar het gras van de buren.

Mijn theoretische partner zou ik ook niet vragen om daarmee op te houden. Maar ik ben het met eennieuwbegin eens dat als mijn partner met iemand anders gaat rommelen, hij niet langer mijn partner is.

En ja... dan kunnen mensen hier aanvoeren dat monogamie iets is wat tegen de menselijke natuur indruist, maar voor mij houdt liefde ook in dat mijn partner en ik voor elkaar kiezen en dat we aan elkaar genoeg zouden moeten hebben.

Buiten dat, vind ik het niet erg als mijn theoretische partner af en toe naar de kont van een andere jongen kijkt. Zou ik ook doen.

Niks mis mee met een flirt ook al heb je een partner, zolang het maar bij een flirt blijft. Tjah:P daar heb ik als happy single geen last mee ha!:D

4 augustus 2016 09:29

30% maar? Dat vind ik verbazingwekkend laag. Ligt er misschien aan dat het aan singles is gevraagd. En dat flirten een wat vaag begrip is. Volgens mijn definitie gun ik mijn vriendje in ieder geval heel veel flirts!

4 augustus 2016 12:06

Ben ik benieuwd naar jou definitie :)

4 augustus 2016 09:37

Met 'zekerwel' eens. Ik vind alleen het woord 'gunnen' in de titel niet ok. Mensen mogen blij zijn dat iemand bij ze wil zijn. Het is allemaal vrije keuze. Je hebt niets te willen. Een beetje nederigheid is wel gewenst in de meeste relaties. Mijn vent doet wat ie wil, alleen zo is ie gelukkig en terecht. Als het me niet bevalt, moet ik weggaan. Zo doe ik het ook en het past toevallig. Je kunt niet bepalen voor een ander wat hij of zij doet. Je kan wel zeggen dat je bang bent dat ie weggaat als ie dit en dit doet en vervolgens met jezelf aan de slag gaan om je eigen onzekerheden te overwinnen. Buiten dit alles...wees blij dat je gezond bent en focus daar op.

4 augustus 2016 12:10

Ik zou het toch niet ok vinden. Ik vind seks een van de mooiste manieren om liefde te delen, dat doe je niet met iedereen, hetzou niet speciaal meer voelen. Doe mij maar een monogame relatie.

Als mijn vriendje flirt met een ander zou ik daar ook een probleem mee hebben. Dat lijkt me niet echt oke te zijn. Flirten doe je niet voor niks.

6 augustus 2016 16:50

Inderdaad. Flirten is een manier om de aandacht van een persoon die je aantrekkelijk vind te vergaren, wat dus betekent dat je een ontrouwe actie verricht.

7 augustus 2016 14:25

Dat is dus ook mijn definitie van flirten. Aandacht vergaren van iemand om te laten zien, ik vind jou interessant. Met de vraag of dit wederzijds is. En dat doe je lijkt me met een reden. Flirt zelf vind ik ook al ontrouw. Maar ik neem aan dat je flirt met een reden, om nog meer ontrouw te zijn bijvoorbeeld.

8 augustus 2016 15:30

Dus als iemand met jouw vriend zou beginnen te praten en hij zou terug praten, zou hij per definitie ontrouw zijn? Of zou hij dan gewoon beleefd zijn? En is dan gewoon een praatje maken al genoeg, of moet er bijvoorbeeld ook geknipoogd worden of moet een ervan zijn lippen likken? En wie maakt dan uit waar de grens precies ligt, jij of je vriend? En als die ander ondubbelzinnig staat te flirten en je vriend praat gewoon uit beleefdheid terug, is hij dan ook ontrouw?

Niet verkeerd bedoeld hoor, maar ik denk dat je een vrij strenge grens probeert te trekken terwijl het over een onderwerp gaat wat heel subjectief is. Dat kan eigenlijk alleen maar leiden tot problemen/misverstanden/irritaties. Dus als je hem niet vertrouwt om trouw te zijn/niet verder te gaan dan dat praatje, waarom zijn jullie dan samen?

8 augustus 2016 18:47

Praten kun je doen om allerlei redenen. En als een gesprek gaat van "Goh wat een mooi weer vandaag he" vind ik het niet gek dat mijn vriend terug antwoord met "Ja inderdaad prachtig weer" ofzo. Zou iemand beginnen praten met "Hey neuken" dan heb ik toch hele andere verwachtingen dat dat gesprek gaat lopen. En dat het niet een erg lang gesprek gaat zijn.

Gewoon wat praten noem ik niet ontrouw, flirten wel. En goed, kun je idd afvragen, wat is flirten. Knipogen enzo vind ik toch wel raar. Ik zou er niet perse wat van zeggen als het eens gebeurt. En zou het wel laten gaan want geen zin in problemen. Maar ik zou me wenkbrauw toch wel eens optrekken van wat is deze?

Ik heb best vertrouwen, en praatjes, afspreken met (homo)vrienden enzo zal ik zo echt geen probleem van maken. Flirten zie ik echter, dat doe je met een reden.

9 augustus 2016 21:55

Ik reageer even via PM, anders moet ik steeds dit artikel terugzoeken :P

8 augustus 2016 17:01

Wat is een flirt? Bij mij is flirten niet meer dan een lach, een knipoog, een leuke opmerking, een geanimeerd gesprek, een terloopse aanraking. Het lijkt hier als ik het zo lees te gaan over een slippertje, een sensuele zoenpartij of zelfs voluit seks. Dan dekt het woord "flirt" de lading dus niet.

8 augustus 2016 18:52

Een lach, tja, dat gebeurt nogal eens makkelijk. Knipogen, opmerking, gesprek starten, iemand aanraken. Dat zijn dingen die je toch wel doet met een reden. En het is geen flinke neukpartij in t bed waar je normaal met je vriendje slaapt waarbij je erna nog even snel de spermavlekken weg moet werken want het vriendje komt zo weer thuis. Maar toch ook wel een vorm van ontrouw vind ik. En lijkt me dat je die knipoog niet voor niks doet. Niet van "Ja hier een knipoog, want verdomme jij bent ff lekker ding! MAAR IK WIL VEDER NIETS MET JE HOOR!1!1!!"

18 januari 2017 19:02

Wat er over het Flirten, een single doet het maar ben je gehuwd dan flirt je nog.

2 februari 2017 14:08

Maar ben je als stel vermeld, blijkt een gedetineerd homo niet te doen beseffen dat hij mensen doet vervalsen bij Parchip.nl waar het mietje op basis van valsheid in.geschriften bezig is om de anderen te doen oplichten in.de zelfde geaardheid van de Homosexualieit waar hij denkt dat hij leik is dan is hij bekend als oplichter van de Achterhoek Raymond Slag uit Winterswijk die al meerdere oplichters slagtoffers geeft doen oplichten.

Log in om een reactie te plaatsen

276 Online gebruikers
Vul een correcte gebruikersnaam en wachtwoord in.
Login Vergeten
Nog geen lid? Meld je gratis aan en ontmoet direct duizenden andere gebruikers.
Volg Gay.nl op
Facebook / Twitter

deze functie is alleen voor Members
Word nu Member! Ok