Timo | Supersucker69

Timo | Supersucker69

05 maart 2016, 10:30
14 reacties

'Ik ben meer een wanneer-komt-mijn-prins-op-het-witte-paardtype'

Soms ben je ineens zo stil, maar een andere keer lijkt het wel alsof je niet kunt stoppen met praten. En als ik je na een tijdje weer zie, lijk je plots zo veranderd. Je hebt zoveel mooie en verschillende karaktereigenschappen, maar af en toe kun je ook echt een bitch zijn. En ja, het gaat nog altijd goed met me, met jou ook? Lieve Grindr, het wordt tijd dat ik verder ga. Aanbellen bij bekende vrienden, in plaats van jouw vele, onbekende adresjes. Het was leuk je gekend te hebben.

Het is nu twee weken geleden dat ik Grindr verwijderd heb. Ik wilde het niet meer op mijn telefoon. In mijn achterhoofd vond ik het altijd al een oppervlakkige app en vroeger droomde ik niet ervan om mijn toekomstige man via een gay datingapp te ontmoeten. Ik ben meer een wanneer-komt-mijn-prins-op-het-witte-paardtype. En aangezien ik toch weinig mannen ontmoette via Grindr, werd het tijd om er voor eens en altijd afscheid van te nemen.

Maar eerlijk is eerlijk, het is lastiger dan ik dacht om het niet opnieuw te downloaden. Ik ben constant nieuwsgierig of iemand mij misschien nog een berichtje heeft gestuurd. ‘Hey, top or bottom?’ Om de zoveel uur voel ik de aandrang om gewoon ‘even te kijken’ of er nieuwe, interessante mannen in de buurt zijn. Ik betrap mezelf er zo nu en dan op dat ik naar m’n mobiel grijp om even te loeren. Het wordt me pijnlijk duidelijk dat ik lichtelijk verslaafd ben geraakt aan Grindr. Wat ik eigenlijk heel gek vind, want als ik een ongevraagde naaktfoto kreeg toegestuurd dacht ik vaak juist: vriendelijk bedankt! Als ik een collage zou maken van alle naaktfoto’s die ik ooit gekregen heb via Grindr, zou ik er een flinke woonkamer mee kunnen behangen. 

'Een foto van een onthoofde torso roept mij bij eerder afkeer dan lust op'

Iedereen moet zelf weten of ze Grindr willen gebruiken of niet. Ik ben lang een van die gebruikers geweest. Toen ik naar de grote stad verhuisde, wilde ik nieuwe mannen leren kennen. Eén klik op de downloadknop en zo geschiedde. Maar ik heb de app altijd gebruikt met een heel andere intentie dan de meeste mannen. Een foto van een onthoofde torso riep bij mij eerder afkeer dan lust op. ‘Hè, bah, weer een naaktfoto van Supersucker69.’

Voor mij zijn de vele inhoudsloze en ongegeneerde gesprekken geen reden meer om Grindr te behouden. En natuurlijk, ik heb er ook leuke jongens door leren kennen, maar ik wil niet meer mijn tijd verdoen met het constant bekijken van nieuwe profielen, in de hoop dat heel misschien mijn nieuwe droomman ertussen staat. Die zijn er ook op andere plekken. Online, maar ook zoals onze ouders dat vroeger moesten doen, offline.

En als Supersucker69 écht zo ‘sweet and caring’ is als hij beweert in zijn tekst, dan kan hij altijd een keer met mij praten, in het weekend, in de Reguliers, in het echt.

Timo (21) studeert Media, Informatie en Communicatie. Hij komt uit een klein, beschermd dorpje uit Limburg en maakt zich druk om het dreigende verlies van vrijheid voor jonge homoseksuelen. In zijn columns deelt hij daarom zijn belevenissen als jonge gay student in de bruisende hoofdstad.

Foto: Mgr. Madhatter

Eigenlijk zou ik dat voorbeeld van deze jonge student eens moeten volgen, helemaal gelijk heeft ie. Nog 1 nachtje slapen.

5 maart 2016 18:21

Herkenbaar. Alles draait vaak om seks onder de homosexuelen. Ben toch meer van de relatie ;).

herkenbaar seks zo tijdelijk.... liefde van langere duur als je het goed doet :)Heel herkenbaar heb het zelf ook nu sinds aantal dagen er af gegooid. Werd ook niet goed van ongevraagde dickpics nog voor iemand hoi tegen je zei. Het is niet echt de plek voor inhoud en zeer weinig mannen die grindr willen echt een relatie.

5 maart 2016 23:39

Als je twee manieren van nieuwe mensen leren kennen wilt gaan vergelijken moet je het wel goed doen vind ik. Wat zijn de voor en nadelen van mensen in het uitgaansleven leren kennen, of in de rest van het 'echte leven'? En hoe verhoudt zich dat dan tot gay.nl zelf? Wat als na een maand uitgaan en emotionele investeringen de seks totaal tegenvalt? Niet dat alles om seks draait natuurlijk, maar waarom zijn we anders homo...

Ik vind het in ieder geval stom om meteen na jouw omslagpunt de meer expliciete datingapps neer te gaan halen met geimproviseerde one-liners. En de verplichte 'iedereen mag het natuurlijk zelf weten' verbetert ook niks vind ik.

Leuk je mening gedeeld te hebben maar onthoofde torso's maken mij inderdaad ook niet geil, naakte wel. ;)

Grindr is over het algemeen gewoon een digitaal communicatiemiddel om snel een seksmoment te vinden. Verklaart ook waarom veel gebruikers meteen over dat onderwerp beginnen. Ik gebruik t ook, mr dat is niet omdat ik iedere dag seks wil, meer gewoon het nieuwsgierige welke gay's er in de buurt zijn.

Het heeft ook iets goeds hoor, ik heb via grindr mijn 'friend with benefits' leren kennen. Niks mis mee.

T enige waar ik niks van begrijp is dat ik ook heel veel gasten online zie die een partner hebben...wtf. Je weet natuurlijk niet direct of het misschien wel afgesproken tussen beide, maaaar ik ben toch wel van mening dat er iets mist in een relatie als één (of beide) partner grindr gebruikt.

Meen je dat? Dat laatste? Van welke planeet kom jij? Mensen kunnen onmogelijk alle sexuele fantasieen van de ander vervullen. Dat moet je niet eens willen. Wat mij juist heel ongezond lijkt is elkaar in een soort wurggreep te houden met allerlei belemmerende regels zodat je je eigen angsten maar niet onder ogen hoef te zien. Want laten we eerlijk wezen...voor de ander willen bepalen wat hij wel of niet sexueel heeft niets met houden van te maken maar met onzekerheid en egocentrisme in hoeveree dat al niet pleonastisch is.

@Milanboy In mijn relaties heb ik toch prima seks en heb bij lange na geen enkele behoefte aan een ander.

En dat jij denkt dat seks met jan en alleman kan, wil niet zeggen dat iedereen dat vind. Ikzelf vind seks een hele fijne manier van intiem zijn met iemand. En wat voor vorm van intiem ook... Seks is voor mij toch niet zomaar iets wat je maar ff tussendoor doet, omdat het kan, ofzo...

En wat is er nog voor speciaals aan als je je pik maar in iedereen stopt? juist... Niks...

Ik vind grindr geweldig. Ik ben hooggevoelig en kan me nu rechtstreeks wenden naar degene die ik wil voor dat moment. Eerder moest je de bar in waar je ook alle aanstellers en andere ergomaniacs zag. Ik heb me altijd aan hen geeegerd. Nu is er alleen ik en de gozer van dat moment super

6 maart 2016 11:54

gaap

6 maart 2016 20:30

Het is niet alleen Grindr, maar Tinder valt in mijn ogen binnen hetzelfde rijtje. Over Gay.nl twijfel ik ook. Steeds vaker begin ik me namelijk af te vragen waarom er in Nederland of België geen goedbezochte, grote, handig ingerichte profielsite is voor homo's van <27, die niet op zoek zijn naar seks maar puur sociaal contact met 'lotgenoten' willen. Het kan best dat mensen (waaronder ondergetekende) zich er maar bij hebben neergelegd dat een website met seks als verdienmodel de enige manier is om in Nederland, bij gebrek aan een uitgaanshobby, mensen te leren kennen met dezelfde geaardheid…

Van iedere vorm van contact mogelijkheid vermaken homo's toch wel tot neukplek volgens mij. Ik heb me er maar bij neergelegd dat dat zo is en grindr, gay.nl etc gebruik ik gewoon voor leuk contact. Sekszoekers negeer ik lekker. Gaat prima.

2 februari 2017 21:55

@TheFrozenDonkey: Hear, hear. Het gaat er meer om wat je op je profiel zet, denk ik. Als je daar al duidelijk laat zien dat je geen zin hebt in vluchtig gedoe, scheelt dat denk ik al een hele slok op een borrel. Sure, er zijn altijd de ergsten die dan niet lezen en je alsnog van alles sturen, maar het meeste is er wel uitgefilterd... In ieder geval wel bij mij.

Ik heb Grindr ook al verwijderd en mis het echt niet. Goed he, al een jaar zonder haha

Log in om een reactie te plaatsen

412 Online gebruikers
Vul een correcte gebruikersnaam en wachtwoord in.
Login Vergeten
Nog geen lid? Meld je gratis aan en ontmoet direct duizenden andere gebruikers.
Volg Gay.nl op
Facebook / Twitter

deze functie is alleen voor Members
Word nu Member! Ok