Yori | We doen het licht uit

Yori | We doen het licht uit

02 maart 2016, 09:00
8 reacties

'Ik ga nooit meer terug naar Amsterdam'

In mijn nieuwe kleren zit ik in de trein naar Maastricht. We gaan met een paar vrienden logeren bij Sjors. Hij was van ons singleclubje in Amsterdam. Ik zeg was, want sinds kort woont hij samen met zijn vriend in het centrum van Maastricht. Vlakbij het enige gaycafé van de stad, Sway Café. De treinrit vanuit Amsterdam duurt tweeënhalf uur en onderweg komen we langs behoorlijk wat stations. Bij elk station kijk ik even snel op Grindr en Tinder. Hoe zuidelijker we komen, hoe vaker ik word aangesproken door jongens die al een relatie hebben. Doen jullie in het zuiden meer aan open relaties?

Eenmaal in Maastricht gaan we meteen naar een feestje. We leven ons uit op de dansvloer tot in de late uurtjes, iets wat vroeger wekelijks en nu niet zo heel vaak meer voorkomt.

Het feestje is al in volle gang bij het bestellen van ons eerste drankje. Mijn vrienden zien al snel verschillende bekenden, het is weer even zoals in mijn studententijd. De muziek, de sfeer, bijna alles lijkt hetzelfde. Alle onderdelen voor een topavond zijn aanwezig, zoals de ontmoeting niet veel later. We kennen elkaar van vroeger, misschien wel tien jaar geleden. Het is meteen een makkelijk gesprek. Zo nu en dan verdwijn ik even naar de dansvloer, even in de muziek opgaan. Maar hij blijft nooit ver uit de buurt. Het is leuk om met hem te praten, drinken, dansen en heel veel te lachen. Aan het einde van het feestje blijven we samen over en doen we nog net niet de deur op slot.

‘Stiekem vind ik het best leuk dat ik eindelijk weer eens iemand ontmoet buiten alle datingapps om’

De ochtend erna word ik wakker van de wekker, die ik vergeten ben. Ik voel meteen dat ik net iets te veel heb gedronken. Mijn hoofd lijkt gevuld met toiletpapier en van enige hersenactiviteit lijkt geen sprake. Ik begin de dag met een vierdubbele dosis aspirientjes en koffie. Deze ochtend betaal ik de rekening voor een ouderwets avondje doorhalen. En dat in Maastricht! Buiten is het donker en de regen maakt de ramen vies. Met al mijn vrienden kijken we televisie in het huis van Sjors. We zien herhalingen van Koffietijd. Zappen doen we niet. Ondertussen denk ik na over zijn berichtje, dat ik net heb gekregen. Hij wil me graag zien en hij vraagt me mee uit eten. Het was de avond ervoor veel te leuk om elkaar niet nog eens te zien. Ik antwoord dat het me gezellig lijkt. 

Mijn vrienden gaan die avond terug naar Amsterdam en ik blijf eten in Maastricht. Stiekem vind ik het best leuk dat ik eindelijk weer eens iemand ontmoet buiten alle datingapps om. Gewoon lekker ouderwets iemand tijdens een feestje zien en daarna weer afspreken. Tien jaar geleden zou ik nooit gedacht hebben dat ik met deze jongen uit eten zou gaan. Ik? De minst knappe van ons hele studiejaar? Na het etentje wil ik weer verdwijnen op de dansvloer en met hem het licht uit doen in Maastricht. Ik ga nooit meer terug naar Amsterdam.

Yori Bonnema (1986) is ondernemer en reist zo veel mogelijk. Daarnaast werkt hij aan zijn eerste roman. Zijn eigen website vind je hier. (Foto: Mgr. Madhatter)

2 maart 2016 09:14

En na een pàar maanden is de spanning eraf en daar zit je dan...in het zuiden..haha

2 maart 2016 11:41

Typisch leeghoofdige grindr reactie.

2 maart 2016 13:04

Wie verlost ons van Yori? Ga a.u.b. zo ver mogelijk naar het zuiden.... en kom nooit meer terug.

2 maart 2016 14:56

Ik word liever verlost van hatelijke reacties...

Met woord grappen/ confronterende woorden bekend maken dat je ergens niks aan vindt, is blijkbaar hetzelfde als een hatelijke actie. Daar lijkt geen plaats meer voor te zijn.

Hoe kan het toch bestaan dat Gay.nl denkt dat mensen behoefte hebben aan deze passages uit het dagboek van een vrouwtjeshond?

3 maart 2016 20:42

@nldh formuleer het de volgende keer gewoon positief. Vindt jij het fijn als iemand jou zegt dat je moet oprotten zonder een argument?? Zal wel niet. Zeg bijvoorbeeld dat je een echte spanningsboog mist in het verhaal.En bijv.dat je geen belangstelling hebt in wat er buiten de randstad gebeurt. Zo stimuleer je iemand om nog betere/ leukere stukjes te schrijven. Met negatief comentaar bereik je niks behalve dat mensen denken weer met zo' reaguurder te maken hebben. On topic. Ik vond het best een vermakelijk verhaal. De beschouwende formulering remt het verhaal wat af. Het verhaal verdient meer snelheid. Een spanningsboog kan wonderen doenm

6 maart 2016 04:20

"Het verhaal mist een spanningsboog". Wat schiet je op met een spanningsboog als er, zoals in dit staaltje van ondermaats gezwets, helemaal niets is om aan die boog vast te knopen? Al staat de boog nog zo gespannen, zonder peilen vuur je hoogstens wat lucht af. Niemand ligt er wakker van.

4 maart 2016 23:41

Ah jammer, dacht dat de titel bedoelde dat de column stopte.

Log in om een reactie te plaatsen

437 Online gebruikers
Vul een correcte gebruikersnaam en wachtwoord in.
Login Vergeten
Nog geen lid? Meld je gratis aan en ontmoet direct duizenden andere gebruikers.
Volg Gay.nl op
Facebook / Twitter

deze functie is alleen voor Members
Word nu Member! Ok