'Samen vrije tijd doorbrengen belangrijkste reden voor relatie'

'Samen vrije tijd doorbrengen belangrijkste reden voor relatie'

24 juni 2015, 12:00
11 reacties

Naast seks en emotionele geborgenheid willen vrijgezellen vooral een relatie zodat ze niet alleen hun vrije tijd hoeven door te brengen. Dat blijkt uit een onderzoek van datingsite Parship onder 12.000 gebruikers.

Parship vroeg voor het onderzoek haar leden aan te geven wat voor hen de belangrijkste redenen zijn om een relatie met iemand aan te gaan. Zowel de mannen (47 procent) als de vrouwen (46 procent) gaven als hoofdreden op niet zonder partner hun vrije tijd te willen spenderen.

Voor een derde van de mannen was regelmatige seks ook een belangrijke drijfveer achter de zoektocht naar een partner. Bij de vrouwen lag dit percentage 'slechts' op 20 procent. De vrouwelijke respondenten bleken in grotere mate op zoek naar emotionele geborgenheid (38 procent).

Seks blijft bij de mannen in iedere leeftijdscategorie van belang, zo blijkt uit de resultaten. Bij de vrouwen neemt dit af met de leeftijd. Van de vrouwelijke respondenten boven de 55 zegt slechts 9 procent seks 'zeer belangrijk te vinden'.

Ben jij vrijgezel en zo ja, wat is voor jou de belangrijkste reden voor het willen hebben van een vaste relatie? Laat het weten in onze poll.

Bron: Nu.nl

24 juni 2015 13:36

De tekst zegt het voor mij al. Niet altijd alleen zijn in mijn vrije tijd. Een klankbord en iemand die om je geeft.

13 februari 2017 23:07

Zo denk ik er ook over.

vrije tijd spenderen met iemand als reden om een relatie aan te gaan komt voor mij een beetje klinisch en kil over...Dat kan ik namelijk met gewone vriendschappen ook...maar misschien zie ik de invulling van een relatie wel totaal anders na 22 jaar niet meer vrijgezel te zijn....

31 augustus 2016 19:08

Mee eens! Klinisch inderdaad. Relatie heeft geen doel. Het is iets wat je overkomt.

24 juni 2015 19:38

Voor mij is het vooral een combi tussen emotionele geborgenheid en vrije tijd samen doorbrengen... seks staat bij mij helemaal niet bovenaan... =/

Seks staat helemaal niet bovenaan bij mij...sterker nog, een echte relatie betekent voor mij dat een leuke gozer graag bij mij wil zijn zonder constant alleen maar seks te willen...seks is een leuke bijkomstigheid...maar als je een relatie wil zodat je zoveel mogelijk seks met me kan hebben...dan kan je beter in je eentje in een bed gaan liggen en je hand aan de slag laten gaan...dat is NIET wat een relatie betekent...

26 juni 2015 12:03

Ik heb emotionele geborgenheid als belangrijkste reden. En iemand hebben die je volledig vertrouwt is natuurlijk ook heel fijn om dat als persoon in je partner te hebben. En verder is seks hebben en vrije tijd doorbrengen met je partner ook fijn. :) Dat voelt ook gewoon goed. Maar het belangrijkste vind ik nog altijd die intimiteit en genegenheid voor elkaar, dan schrap ik liever seks, als dat betekent dat ik wel een emotionele band heb. Hoewel seks natuurlijk wel fijn is, dah. Maar niet waar het om draait.

26 juni 2015 23:01

Enigst mogelijke conklusie. Mensen op zo een partner-zoek-methode zoeken naar een relatie , dus niet naar een partner. Want ze hebben een relatie nodig. Dit , terwijl ze niet weten van het bestaan van die persoon tijdens dat zoeken naar een relatie ( Dus niet naar die persoon ) . Die Zoekers zullen dus nooit in staat zijn , om tenminste eerst zelf een eigen leven op te bouwen , vooral nu ze nog steeds niet begonnen zijn. Dus gaan ze maar aan iemand anders hangen , te zoeken en lukraak te kiezen ( nee : kiezen veronderstelt schifting ) na deze beslissing daartoe ( aha dus terreur ) . En als diens andermans-leven niet voldoet , de volgende. Luistert naar The day before you came ( en Breakfast at Tiffany´s ) . En als je dan ooit ( vanuit of in die etalage of chatsite of loslopend ) iemand ziet en/of grondig leert kennen die Wel een aanvulling is op (allereerst) een eigen leven , in een complete relatie die ergens op gebaseerd is , dan is dat vroeg genoeg. Ik zei niet slagers-vitrine. Gelukkig herkennen wij deze Zoekers direkt , ongeacht waar je gaat : die reageren direkt ongefundeerd op voorbijgangers , alsof die net een aanzoek hebben gedaan. Want It takes one to know one. En gelukkig ging dit onderzoek over een dwarsdoorsnede van veel hetero´s en weinig LGBTI , alhoewel ... nee , je mag ze hebben.

Blij toe dat ik never nooit een relatie meer wil:)

Log in om een reactie te plaatsen

438 Online gebruikers
Vul een correcte gebruikersnaam en wachtwoord in.
Login Vergeten
Nog geen lid? Meld je gratis aan en ontmoet direct duizenden andere gebruikers.
Volg Gay.nl op
Facebook / Twitter

deze functie is alleen voor Members
Word nu Member! Ok